tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu spune că este enervat de guvern. Liderul ALDE nu înțelege de ce guvernanții se plâng de numărul mare de cazuri coronavirus în condițiile în care cetățenii au început să își reia activitatea.

„Mă enervează maximum mirarea asta falsă pe care o afișează guvernanții când se raportează creșteri ale numărului de infectați cu coronavirus. Oare la ce se așteptau ei după ce viața a revenit cât de cât la normal? În condițiile în care oamenii au început să circule cu transportul în comun, să se întâlnească cu alte persoane pe care nu le-au putut vedea în perioada de stare de urgență sau să călătorească, nu era de așteptat ca numărul să crească?! Sunt sute de mii de români care au fost surprinși în străinătate de măsurile de izolare și acum s-au întors acasă. Deci alte posibile surse de infectare.”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Tăriceanu crede că guvernul ar trebui să ia măsuri de prevenție. „În loc să se lamenteze și să dea vina pe alții, guvernul Iohannis-Orban ar trebui să ia măsuri de prevenție mai degrabă decât de coerciție. Asta înseamnă să dea celor care au nevoie măști de protecție. Au instituit obligația de a purta măști în spații închise. Dar nu au fost în stare să dea celor defavorizați măștile pe care sunt obligați să le dea.”, adaugă el.

Campanii pentru informare, plătite degeaba

Șeful ALDE este enervat de guvern și sugerează că guvernanții plătesc degeaba campaniile pentru informarea populației. „Asta înseamnă și să regândească campania de educare în valoare de sute de milioane de lei. E clar că doar îndemnul “purtați masca” nu este suficient! Inspirați-vă de la campania care descurajează oamenii să fumeze și poate o să aveți și rezultate. Nu mai dați banii degeaba pe campanii plictisitoare! Asta înseamnă și să testeze toți cetățenii care intră în România din zone roșii și să-i testeze prin sondaj pe cei din alte zone. Asta înseamnă și să dea ei un exemplu de comportament și să respecte ei primii propriile măsuri de protecție. Și după ce faci toate astea poți să aplici legea pentru cei care nu o respectă. Dar aplici legea și Constituția, și nu legea bunului plac!”, încheie el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *