Premierul israelian Benjamin Netanyahu a trecut printr-o intervenție chirurgicală cu succes pentru o hernie, conform cabinetului său, în timp ce mii de cetățeni israelieni cereau în stradă demisia sa.

Operația a avut loc duminică seara, iar premierul Netanyahu se află acum în stare stabilă și se recuperează, potrivit unui anunț oficial.

În paralel cu operația premierului, mii de israelieni au ieșit în stradă la Ierusalim pentru a-și exprima nemulțumirea față de guvern și pentru a cere demisia lui Netanyahu. Printre revendicările protestatarilor se numără și eliberarea ostaticilor israelieni din Fâșia Gaza, în contextul în care negocierile în acest sens par să fie în impas, transmite B1TV.

„Oamenii sunt furioși și obosiți. Ei dau vina pe Bibi (Netanyahu) și pe guvern, considerând că aceștia nu își asumă responsabilitatea pentru situația actuală”, a declarat o femeie participantă la proteste.

În ciuda presiunilor interne și a apelurilor pentru demisie, conflictul între Hamas și Israel continuă să fie împotmolit în impasul negocierilor de pace. Organizațiile internaționale atrag atenția asupra condițiilor inumane din Fâșia Gaza, unde peste 2,4 milioane de locuitori se confruntă cu foametea din cauza asediului impus de Israel.

Recentele ostilități dintre Hamas și Israel au izbucnit în urma atacurilor lansate de Hamas în octombrie, soldate cu pierderi de vieți omenești și distrugeri masive. Aproape 33.000 de palestinieni au murit, majoritatea civili.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *