Bilanțul deceselor armatei ruse. A crescut cu 25%, fără rebelii din Ucraina ocupată
Bilanțul deceselor armatei ruse. A crescut cu 25%, fără rebelii din Ucraina ocupată

Bilanțul deceselor armatei ruse în Ucraina a depășit 50.000, cu aproape un sfert mai mult decât în primul an de război. Cifrele apar în urma unei numărători făcută de jurnaliștii BBC, cei ai publicației independente Mediazona și a voluntarilor, începând cu februarie 2022.

În al doilea an de război, bilanțul morților a fost cu aproape 25% mai mare decât în primul an. Peste 50.000 de decese confirmate, iar peste 27.300 de soldați ruși au murit în cel de-al doilea an de lupte.

Rusia a trimis valuri de trupe în încercarea de a epuiza forțele ucrainene și de a dezvălui pozițiile lor. Rusia și Ucraina au fost discrete în ceea ce privește numărul pierderilor. Numărul real al deceselor rusești este probabil mult mai mare, iar în analiza BBC nu au fost incluși rebelii pro-ruși din Donețk și Lugansk, transmite B1TV.

Ucraina vorbește destul de rar despre morțile de pe câmpul de luptă. În februarie, președintele Volodimir Zelenski a spus că au fost uciși 31.000 de soldați ucraineni, dar estimările bazate pe informațiile SUA sugerează pierderi mult mai mari.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *