Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, crede că PSD-ul nu-l va „trăda” pe medicul Cătălin Cîrstoiu, propriul candidat la Primăria Capitalei care nu s-ar mai bucura de o încredere în partid, în contextul unor discuții despre susținerea posibilă a lui Cristian Popescu Piedone de către PSD. Fenechiu a subliniat că PSD nu ar juca incorect față de Cîrstoiu și că este de așteptat ca alianța să continue cu candidatul stabilit inițial.

Eu nu cred că, în momentul în care am stabilit ca să guvernăm România și în viitoarea perioadă de 4 ani de zile, pot să apară asemenea întâmplări (PSD să-l susțină pe Piedone). Nu cred în întâmplări, în scenarii de genul ăsta. Faptul că suntem într-o campanie complicată, în care dr Cîrstoiu a intrat cu un scor mic în sondaje și crește organic, dar nu pe atât de repede pe cât și-ar dori unii, e o realitate.

Facem sondaje, încă e pe locul 3. Haideți să vedem peste 2 – 3 săptămâni, când intrăm în campanie oficială. Dar eu cred că dacă am pornit la drum cu dl Cîrstoiu, firesc e să mergem mai departe.

Nu cred că PSD îl va susține pe Piedone, nu cred. Nu cred că va juca incorect față de dr Cîrstoiu, ca partid. Faptul că pot exista simpatizanți, grupuri, grupulețe, 1 – 2 lideri care să aibă o apropiere mai mare de Peidone, pe considerentul că Piedone a fost primar, coleg cu ei, vine din PSD, sunt lucruri care au fost avute în vedere”, a declarat Daniel Fenechiu, marți seară, într-o emisiune B1TV.

În ceea ce privește scenariile privind susținerea candidaturii PSD-PNL la Primăria Capitalei, Fenechiu a respins ideea unor semnale subterane de susținere a lui Nicușor Dan de către PNL, menționând că acțiuni de acest gen nu ar fi compatibile cu funcționarea coaliției. El a subliniat că PNL nu a adoptat astfel de practici și că, în ipoteza puțin probabilă a retragerii lui Cîrstoiu, ar fi responsabilitatea coaliției să propună un alt candidat.

Nu, nu cred. În primul rând, nu cred varianta semnalelor subterane. Atât timp cât ești într-o coaliție pe care încerci cât de cât să o funcționalizezi, atâta vreme cât reproșezi PSD anumite conduite în anumite județe, care sunt incorecte – racolări de primari, diverse lucruri – nu poți să acționezi cu asemenea manieră, nu poți. PNL n-a lucrat așa. A, că poate să fie un lider de-al nostru care să facă acest lucru, să spună ”votați-l pe Nicușor Dan, că e mai bun decât Piedone!”, asta se poate, dar la nivel instituțional așa ceva e exclus” a mai spus liderul senatorilor PNL.

Fenechiu a concluzionat că este de așteptat ca Cătălin Cîrstoiu să-și depună candidatura și să continue în cursa electorală, iar în cazul unor schimbări neașteptate, coaliția ar trebui să vină cu o soluție unitară și să-și asume situația generată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *