Bill Gates și-a donat singur 20 de miliarde de dolari, bani pe care îi va folosi, spune el, în scopuri caritabile. Fondatorul Microsoft și-a donat suma imensă către fundația pe care o patronează împreună cu fosta soție, spunând că trebuie să facă „mai mult” pentru semeni.

Oficial, suma donată este necesară pentru pentru a crește nivelul plăților anuale, scrie Reuters, citat de Digi24.

Donația va ajuta Fundația Bill & Melinda Gates – una din cele mai mari fundații caritabile private din lume – să-și mărească plățile anuale cu 50%, la 9 miliarde de dolari pe an, până în 2026, a anunțat miercuri Bill Gates pe blogul său.

Marile crize ale vremurilor noastre ne cer să facem mai mult”, a afirmat Bill Gates, referindu-se, printre altele, la pandemia Covid-19, la războiul din Ucraina și la schimbările climatice.

El a adăugat că efectele combinate ale crizelor, care includ inflația galopantă, au crescut nevoia de a investi mai mult în domeniile principale de interes ale fundației – sănătate, educație, egalitate de gen, eradicarea sărăciei.

Această donație va ridica veniturile fundației la aproximativ 70 de miliarde de dolari, incluzând aici și un grant de 3,1 miliarde de dolari primit luna trecută de la miliardarul american Warren Buffett.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *