BioNTech rezultate financiare. Vaccinul Pfizer nu va fi modificat în contextul amenințării variantei Delta a coronavirusului, întrucât creatorul său consideră că este eficient și nu este necesară ajustarea formulei, cel puțin deocamdată. În schimb, o a treia doză ar fi necesară, a spus Ugur Sahin, co-fondatorul BioNTech, compania care produce vaccinul alături de Pfizer. Cifra de afaceri a companiei a ajuns la o cotă uriașă.

Este posibil ca în următoarele șase până la 12 luni să apară o variantă şi să fie necesară adaptarea vaccinului, însă nu este cazul încă”, a declarat luni, la Berlin, CEO-ul BioNTech Ugur Sahin,

Luarea unei decizii acum s-ar putea dovedi eronată, dacă în trei sau șase luni domină altă variantă”, a explicat el, potrivit G4Media.

În opinia sa, o asemenea decizie este necesar să fie luată doar dacă ”vaccinul existent nu este eficient sau nu este optim”.

Or, ”pentru moment, noi ştim că un rapel cu formula de bază este întru totul suficient”, subliniază Ugur Sahin.

Ca atare, „cea mai bună abordare în gestionarea acestei situaţii este să continuăm cu o doză de rapel”, în vederea unei consolidări a imunităţii asigurate de către vaccin, insistă el.

Pfizer şi BioNTech au evocat, de altfel, la începutul lui iulie, ”rezultate încurajatoare” ale unor teste cu privire la vacinarea cu o a treia doză şi preconizează să ceară autorizarea unei vaccinări cu a treia doze a vaccinului lor anticovid în Statele Unite şi în Europa.

Ugur Sahin a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferințe de presă, cu prilejul prezentării rezultatelor financiare ale BioNTech în trimestrul doi.

BioNTech rezultate financiare. BioNTech, companie germană în domeniul biotehnologiei, a înregistrat de la începutul anului o cifră de afaceri de 7,3 miliarde de euro.

În aceeaşi perioadă a anului trecut, ea a avut o cifră de afaceri de 69,4 milioane de euro, înainte să pună la punct vaccinul împotriva COVID-19.

Această creştere considerabilă ”se datorează în principal creşterii rapide a aprovizionării cu vaccin împotriva covid-19 în întreaga lume”, a subliniat el.

BioNTech a livrat peste un miliard de doze de vaccin anticovid de la începutul anului şi intenţionează să atingă 2,2 miliarde de doze până la sfârşitul lui 2021.

Numai din vânzarea vaccinului împotriva covid-19, BioNTech speră s realizeze o cifră de afaceri de aproape 16 miliarde de euro în acest an.

Este vorba despre previziuni într-o creştere considerabilă, după ce, în mai, compania preconiza o cifră de afacere anuală de 9,8 miliarde de dolari.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *