Activitatea Guvernului Cîțu nu îl mulțumește pe Ludovic Orban
Activitatea Guvernului Cîțu nu îl mulțumește pe Ludovic Orban

Activitatea Guvernului Cîțu nu îl mulțumește pe Ludovic Orban, șeful său direct pe linie de partid. „Trebuia mai mult interes”, a spus Ludovic Orban, argumentând cu eficiența scăzută a campaniei de vaccinare și întârzierile în trimiterea planului de redresare la Comisia Europeană, care nu a eliberat din această cauză fondurile.

Întrebat cât de mulțumit este de activitatea executivului, Ludovic Orban, care este contracandidatul lui Florin Cîțu la șefia PNL, a spus că „e loc de mai bine întotdeauna”.

Nu suntem printre primele 16 ţări cărora li s-a aprobat PNRR-ul (Planul Național de Redresare și Reziliență – n.r.) şi aici readuc aminte că noi (guvernul sub conducerea lui Ludovic Orban – n.r.) am elaborat un PNRR pe care deja îl şi transmisesem spre negocieri informale la nivelul Comisiei Europene, care a fost schimbat fundamental, şi iată că nu suntem în primele 16 ţări cărora li s-a aprobat PNRR-ul şi care deja au trageri (din fondurile europene – n.r.)”, a afirmat Ludovic Orban, luni seară, la Digi 24, evaluând activitatea Guvernului Cîțu.

Liderul PNL a subliniat că și absorbția fondurilor europene a scăzut, în acest an, faţă de perioada în care el era prim-ministru.

Iar campania de vaccinare „se putea mult mai bine, în mod evident”.

Aduceți-vă aminte, noi am pornit bine, după care, la un moment dat când a scăzut intenția de vaccinare și n-a mai existat o asemenea deschidere din partea cetățenilor la vaccinare, nu s-a apelat la niște instrumente. Aici trebuiau puse în mișcare foarte multe forțe, trebuia un pic mai mult interes din partea guvernului, din partea ministrului sănătății, din partea prefecților, din partea direcțiilor de sănătate publică, din partea primarilor, care trebuiau coresponsabilizați, poate chiar motivați pentru o creștere a ratei de vaccinare. Eu i-aș fi stabilit inclusiv premii, introduse așa cum am discutat, cum am stabilit și în coaliție, inclusiv pentru cei care se vaccinează. După aceea, eu nu cred că trebuie pedepsiți cei care s-au vaccinat, pe de altă parte, cum îi premiem pe cei care s-au vaccinat? Dacă iarăși crește rata incidenței și se apelează din nou la măsuri de restricție, măsurile de restricție nu trebuie să fie valabile pentru cei vaccinați, pentru că nu putem să-i pedepsim și pe cei vaccinați, și pe cei care nu se vaccinează”, a explicat Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.