Blocarea aderării Ucrainei la NATO în 2008 a fost o „greşeală strategică” a Germaniei și Franței care a dus la invadarea Ucrainei de Rusia, în prezent, a spus ministrul ucrainian de externe, Dimitro Kuleba.

„Dacă am fi membri NATO, acest război nu ar avea loc”, a spus Kuleba într-un interviu acordat duminică, în cadrul programului de televiziune „Meet the Press” al postului NBC, potrivit B1TV.

Greşeala strategică care a fost făcută în 2008 de Germania şi Franţa, care au respins eforturile Statelor Unite şi ale altor aliaţi de a aduce Ucraina în cadrul alianţei, este ceva pentru care plătim”, a subliniat oficialul ucrainean.

El a precizat că nu Germania sau Franţa plătesc costul pentru această greşeală, ci Ucraina:

Va fi extrem de greu să ne gândim la negocieri cu Rusia după atrocităţile de la Bucea şi atacul din Kramatorsk” a mai spus el.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat, duminică, faptul că va fi „extrem de greu” pentru negociatorii ucraineni să se gândească măcar la negocieri cu Rusia, după atacul cu rachete care a vizat Gara din Kramatorsk (estul Ucrainei) şi după atrocităţile comise în oraşul Bucea.

În Ucraina se comit „crime de război internaționale”, spune președinta Parlamentului European, Roberta Metsola

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, spune că atacul cu rachete asupra gării din Kramatorsk și alte lovituri care au vizat populația civilă din Ucraina constituie „crime de război internaționale ce sunt comise împotriva unui popor suveran care pur și simplu luptă pentru democrație și pentru țara sa”.

Roberta Metsola a declarat pentru CNN că Europa nu livrează suficient de rapid echipamente și asistență financiară sau logistică.

Europa finanțează acest război, „fie direct, fie indirect” și trebuie să își asume responsabilitatea că nu a acționat mai devreme pentru a opri ostilitățile, a mai declarat liderul Parlamentului European.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *