Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost desemnat premier interimar de președintele Iohannis. Președintele României, Klaus Iohannis, l-a numit luni seara pe ministrul apărării, Nicolae Ciucă, ca premier interimar, după ce șeful Guvernului, Ludovic Orban, și-a anunțat demisia.

Nicolae Ciucă a fost numit prim-ministru interimar

Președintele României a luat act de demisia lui Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României și l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului guvern, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

În cursul zilei de luni, după ce Ludovic Orban a fost chemat de Klaus Iohannis la o discuție privată la Palatul Cotroceni, liderii partidului au avansat numele lui Ilie Bolojan, actualul președintelui CJ Bihor, pe cel al ministrului Apărarii, Nicolae Ciucă, dar și pe al ministrului de finanțe, Florin Cîțu, pentru funcția de premier.

Ministrul apărării, Nicolae Ciucă, s-a înscris în PNL în octombrie și a candidat la alegerile parlamentare pentru un loc în Senat.

Fost șef al Statului Major, generalul Nicolae Ciucă a cerut trecerea în rezervă anul trecut, când a fost propus să ocupe funcția de ministru al apărării, întrucât standardele NATO impun ca această funcție să fie ocupată de un civil. În perioada pandemiei, Ministerul Apărării s-a implicat în gestionarea crizei sanitare, furnizând inclusiv manageri militari pentru spitalele aflate în dificultate.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost desemnat premier interimar

Ludovic Orban și-a anunțat demisia din funcția de premier, luni seara, într-o intervenție de la Palatul Victoria. Decizia survine unei întrevederi pe care a avut-o la prânz cu președintele Klaus Iohannis, care i-ar fi reproșat, potrivit unor surse politice, un procent slab în alegeri.

„Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României”, a declarat Ludovic Orban.

„Decizia mea de azi vreau să arate că nu mă cramponez de funcţia de prim-ministru. Îmi închei mandatul de premier după un an şi o lună, timp în care România s-a confruntat cu situaţie dificilă. Românii s-au confruntat cu o pandemie şi cu o criză economică fără precedent” a mai spus Orban.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul