Bugetul bisericii s-a dublat față de anul 2020. Anunțul făcut de Florin Cîțu
Bugetul bisericii s-a dublat față de anul 2020. Anunțul făcut de Florin Cîțu

Bugetul bisericii s-a dublat față de anul 2020. Anunțul despre sumele alocate cultelor din România a fost făcut de premierul Florin Cîțu, supărat după apariția unei „știri false” – așa cum a spus el, vineri, și anume că în actualul buget, cultele urmau să primească venituri cu 89% mai mici.

Secretariatul de Stat pentru Culte, care gestionează banii de la buget nu doar pentru ”Biserică”, ci pentru toate cele 18 culte oficial recunoscute în România, a primit, la începutul lui 2020 un buget de 10 milioane de lei, a declarat Florib Cîțu, potrivit B1TV.

Nu este adevărat. Este o știre falsă. Anul trecut au fost alocate 10 milioane de lei. Anul acesta alocăm dublu. Vedem ce se va întâmpla în timpul anului dacă vor fi cheltuiți acești bani”, a explicat premierul.

Bugetul bisericii s-a dublat. Totodată, Cîțu i-a dat peste nas și lui Dacian Cioloș, președintele PLUS, care a cerut impozitarea veniturilor Bisericii. ”Nu știu, nu este pe agenda mea în acest moment”, a spus Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu, preșședintele PSD, protestase vehement față de tăierea veniturilor bisericii cu aproape 90%, „știrea falsă” reclamată de Cîțu.

Anul trecut nu ne-au lăsat nici măcar să luăm lumină în seara de Paşte! Ne-au interzis accesul în biserici. Ne-au pus credinţa la grea încercare, aruncând asupra românilor un potop de amenzi şi învrăjbind tinerii contra bătrânilor. Anul acesta continuă atacul la fibra noastră naţională. Vor să lase în paragină sute de lăcaşuri de cult, multe dintre ele aflate nu doar în patrimoniul naţional, dar şi în patrimoniul universal, prin tăierea cu 90% a investiţiilor în conservarea şi protejarea acestora!”, a scris Marcel Ciolacu joi pe Facebook.

Potrivit Antena 3, bugetul cumulat al bisericii din 2021 ar fi de peste 760 de milioane de lei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *