Premierul Florin Cîțu spune că va candida la o funcție de conducere în PNL, dar a evitat să spună dacă vizează conducerea partidului.

„În acest moment mă concentrez pe buget. Trebuie să avem buget dacă vrem să avem performanță în 2021. Orice alte discuții, toate la timpul lor. În momentul când voi lua o decizie pe un anumit subiect, vom vedea atunci. Sunt vicepreședinte PNL, am o experiență și sunt sigur că voi candida în congres pentru o funcție în PNLCred că pot să contribui la vârf în PNL cu experiența pe care am acumulat-o în această perioadă. Acum mă concentrez pe buget”, a spus Forin Cîțu la Digi24.

Florin Cîțu, întrebat dacă va candida la șefia PNL: Acum mă concentrez pe buget

Florin Cîțu a vorbit și despre relația cu președintele Klaus Iohannis, care se întâlnește în mod regulat cu miniștrii.

„Președintele știe cel mai bine cum să fie alocate resursele din PNRR pentru că el a negociat acest pachetNoi discutăm zilnic și avem dezbateri. E bine să vină cineva din afară să vadă cum evoluează lucrurileE o perspectivă nouă. Am beneficiat și eu și colegii mei de aceste discuții. Avem nevoie de cineva care să aibă o opinie din afară. Discuțiile sunt și politice”, a spus Florin Cîțu.

Problema pensiilor speciale va fi rezolvată după reforma sistemului de pensii publice, însă decizia la acest moment aparține parlamentului, a afirmat premierul Florin Cîțu.

„Eu cred că vom rezolva problema pensiilor speciale atunci când vom implementa reforma pensiilor, bazată pe contributivitate şi atunci vom rezolva problema acestor două Românii: unii care sunt speciali şi unii care nu sunt speciali. În acest moment, Guvernul nu are o decizie, totul este în Parlament”(…)

Este nevoie de o reformă a întregului sistem de pensii, pentru că noi avem o problemă pe care o au şi multe ţări dezvoltate – problema demografică. În 15 ani de zile, deficitul va creşte, iar cei care vor lucra nu vor mai putea să plătească pentru cei care vor ieşi la pensie, între care voi fi şi şi eu. Trebuie să gândim de astăzi un mod de a rezolva această problema, a declarat Florin Cîţu la Digi24.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *