Ciprian Ciucu vrea să majoreze cu până la 500% impozitul pe clădirile și terenurile neîngrijite din Sectorul 6 al Capitalei

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunţat că pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului local figurează un proiect de hotărâre privind majorarea cu până la 500% a impozitului aferent clădirilor şi terenurilor neîngrijite, care se află „într-o stare deplorabilă”, iar această situaţie nu poate continua.

„Este vorba despre un proiect care prevede majorarea impozitului aferent clădirilor şi terenurilor neîngrijite cu până la 500%. Cred că nu mai putem continua aşa, sunt foarte, foarte multe terenuri în Sectorul 6 care sunt neîngrijite, care sunt într-o stare deplorabilă, în care colcăie efectiv şobolanii şi pe care se depozitează gunoi. În al doilea rând, avem şi multe clădiri mai degrabă industriale care, de asemenea, sunt într-o stare foarte proastă”, a declarat Ciprian Ciucu potrivit G4Media.

Ciprian Ciucu vrea să majoreze cu până la 500% impozitul pe clădirile și terenurile neîngrijite din Sectorul 6 al Capitalei

„Sectorul 6 este singurul sector care nu are ceea ce se înţelege prin Centru Istoric, zone cu clădiri de patrimoniu. Acesta este specificul nostru, nu avem astfel de clădiri, dar avem foste zone industriale care se află într-o stare deplorabilă. Acest impozit este menit să îi determine pe cei care îşi lasă terenurile la întâmplare şi clădirile în stare necorespunzătoare să le cureţe şi să le pună într-o stare care să nu afecteze calitatea vieţii şi ţesutul urban”, a explicat primarul Ciprian Ciucu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ciprian Ciucu a menţionat că, până la data de 31 august a fiecărui an fiscal, se va constata starea clădirilor şi a terenurilor cu astfel de probleme.

„Vor fi notificaţi proprietarii, care vor putea să efectueze lucrări până la data de 15 noiembrie a aceluiaşi an, urmând apoi, dacă nu au făcut aceste lucrări, această comisie să comunice la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 6 unde se află acel teren, cine este proprietarul, pentru a fi supraimpozitat”, a precizat Ciprian Ciucu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *