Bulevardul Magheru
Bulevardul Magheru aparține de Administrația Cimitirelor! Anunțul a fost făcut de primarul sectorului 1.
„Mare mi-a fost uimirea atunci când am dorit să fac curat și să mă ocup de spațiile verzi de pe Bulevardul Magheru să constat că nu am dreptul să fac asta pentru că bulevaruld aparține de (atenție!) Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane din cadrul Primăriei Capitalei. Kafka!”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Cine gestionează străzile și parcurile din Capitală

Primarul sectorului 1 explică și cum sunt împărțite sarcinile între diferitele instituții din subordinea celor șapte primării din București.
„Există șase Administrații ale Domeniului Public (ADP). Fiecare ADP se ocupă de domeniul public dintr-un sector: spațiile verzi, parcări și în unele cazuri de servicii de salubrizare.
Însă sunt zone întregi dintr-un anumit sector (străzi, parcuri, parcări) care nu aparțin acestor ADP-uri. Fiindcă Primăria Capitalei are (…) Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) pentru tot ce înseamnă spații verzi.
ALPAB se ocupă de mai multe zone verzi situate pe teritoriul celor 6 sectoare (…) De exemplu: în Sectorul 1 sunt multe parcuri care nu sunt în subordinea primăriei de sector (Herăstrău, Cișmigiu, Floreasca, Bordei) sau străzi care nu sunt în subordinea ADP Sector 1 (Calea Griviței, Calea Victoriei, Ion Mihalache sau cele pe care există transport în comun) și se află la o altă structură din cardul Primăriei Capitalei numită Administrația Străzilor”, a punctat Armand.
Clotilde Armand nu a uitat nici de numărul mare de companii municipale: „creația ultimului primar general din partea PSD”.
Pornind de la situația în care se află Bulevardul Magheru, primarul sectorului 1 explică de ce nu poate întreține anumite străzi sau parcuri din zona pe care o  administrează.
„Acolo unde există multă birocrație și ambiguitate juridică să știți că există și multă corupție. Este nevoie de un nou dialog (…) despre o nouă împărțire administrativă a orașului, despre o nouă Lege a Bucureștiului”, crede Armand.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *