Câinii ar putea depista persoanele infectate cu coronavirus. Se fac cercetări în Marea Britanie
Câinii ar putea depista persoanele infectate cu coronavirus. Se fac cercetări în Marea Britanie

Câinii ar putea depista persoanele infectate cu coronavirus. Câinii special antrenați pot observa că o persoană are febră și se crede că pot sesiza modificări ale mirosului persoanelor purtătoare ale virusului COVID-19. Animalele pot deja depista bolnavii de malarie, parkinson, cancer și ar fi foarte utili în aeroporturi sau la punctele de frontieră. O serie de teste și antrenamentul patrupedelor au loc în Marea Britanie.

Studiul este făcut de o asociașie din Regatul Unit în colaborare cu o universitate.

Prima etapă este stabilirea faptului că pacienții infectați cu COVID-19 emit sau nu un miros specific și, dacă este așa, un câine ar putea fi antrenat în șase săptămâni să depisteze acest miros, arată Hotnews.

ONG-ul Medical Detection Dogs face aceste cercetări împreună cu Durham University și London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).

Claire Guest, președinte la Medical Detection Dogs consideră că în mod sigur infecția cu noul coronavirus are un miros specific și câini îl vor putea detecta.

În Marea Britanie numărul de infecții cu COVID-19 a depășit 33.000, iar numărul de morți este de aproape 3.000.

Până vineri, 3 aprilie, 1.015.800 de persoane erau infectate cu Covid-19, iar 53.202 au decedat din cauza coronavirusului. Cele mai multe decese au fost raportate de Italia, 13.915, urmată de Spania, cu 10.348 și de Statele Unite ale Americii, cu 6.075.

Statele Unite rămân în continuare ţara cu cel mai mare număr de cazuri înregistrate (245.088), adică aproape un sfert din cazurile înregistrate în întreaga lume.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *