Image default
Actualitate

PSD cere măsuri urgente pentru susținerea agriculturii. România trebuie să producă din resurse proprii

PSD cere măsuri urgente pentru susținerea agriculturii și atrage atenția asupra riscului unei crize alimentare. Social-democrații cer PNL să țină seama de avertismentul Organizației Națiunilor Unite și al Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la restricțiile din UE privind exporturile.

„ONU, OMS şi Organizaţia Mondială a Comerţului avertizează asupra riscului unei penurii alimentare din cauza restricţiilor privind exporturile. Facem un apel către Guvernul PNL să nu ignore acest avertisment şi să ia măsuri rapid! România are un potenţial agricol uriaş, iar această şansă nu trebuie irosită. PSD a prezentat deja public soluţiile pentru asigurarea alimentelor pentru populaţie. Guvernul trebuie să lase de-o parte orgoliile politice şi să treacă la treabă” a transmis Partidul Social Democrat, printr-un mesaj postat vineri pe Facebook.

PSD cere măsuri urgente și pentru însămânţarea la timp a întregii suprafeţe agricole a ţării, dar şi ca statul să acorde sprijin agricultorilor pentru motorină și semințe.

PSD cere totodată „deblocarea investiţiilor de peste 650 milioane de euro în ferme şi în mini-fabrici pentru producţia de ouă, lapte, produse din carne, conserve, ulei, făină, mălai” arată PsNews.

Alte măsuri solicitate de PSD pentru agricultură și mica industrie

„Credite garantate de stat, cu dobândă zero, pentru o perioadă de 18 luni pentru cei care angajează şi menţin forţa de muncă în domeniul agricol, scutirea de plata impozitelor pentru agenţii economici din domeniul agroalimentar, eliminarea taxelor de mediu pentru ambalaje pe perioada crizei, distribuirea în toată ţara a corturilor militare pentru colectarea, sortarea şi calibrarea legumelor proaspete, achiziţia de maşini pentru transport marfă perisabilă, maşini de ambalat, etichetat, cântare, sisteme de supraveghere şi control, distribuirea prin Casa de Comerţ Agroalimentar ‘Unirea’ a unor cantităţi de legume proaspete către persoanele izolate, spitale, unităţi militare, centre de carantină, medierea relaţiei producători – retaileri pentru preluarea de către supermarketuri a legumelor proaspete pentru comercializare” a mai cerut PSD.

Related posts

De ce este utilă purtarea măștii în zonele exterioare. De la 1 august e obligatorie pe litoral

Alin Ionuț Voicu

Andreea Cristescu

Vlad Voiculescu a primit 1.500 de lei amendă pentru că nu a purtat mască pe holul Parlamentului

Andrada Ionescu

Leave a Comment