Călin Popescu Tăriceanu sugerează că este necesară începerea procedurilor de suspendare a președintelui Klaus Iohannis. Liderul ALDE a protestat public față de recenta declarație a președintelui Iohannis, care spusese că Guvernul nu are bani pentru a asigura măști pentru elevi și profesori, la începerea școlii.

Liderul ALDE îl acuză pe Iohannis că tratează problema iresponsabil și îi critică pe cei care refuză să ia în discuție suspendarea președintelui, potrivit publicației Știri pe Surse.

„Dl Iohannis ne-a spus ieri, cu subiect și predicat, că el nu consideră că este obligația guvernului să asigure măști pentru copii și profesori la începerea școlii. Adică, cu alte cuvinte, se cam spală pe mâini ca Pilat din Pont.

Dar a cui responsabilitate e? A administrației locale pe care au castrat-o și izolat-o până când nu mai poate să facă nimic? Sau a părinților care își pierd locurile de muncă unul câte unul „mulțumită” succesului economic al dlui Cîțu? Este inadmisibil ca din cele 110 miliarde de lei pe care i-ați împrumutat până acum să nu găsiți câteva milioane pentru a da măști la începutul școlii” a scris Tăriceanu într-o postare pe contul său de Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu sugerează suspendarea președintelui Iohannis. El a atras atenția că decizii importante au fost lăsate de guvern pe ultima sută de metri.

„Dacă ați știut că nu vreți sau nu puteți să dați măști, de ce nu ați spus-o din timp? De ce lăsați totul pe ultima sută de metri de parcă nu ați fi știut că școala începe pe 14 septembrie? Este inadmisibil să tratați atât de iresponsabil o problemă atât de importantă!

Cum este inadmisibilă atitudinea partinic-propagandistică a dlui Iohannis și tot inadmisibilă este atitudinea celor care îi dau un cec în alb asigurându-l că indiferent ce face și ce spune nu se pune problema suspendării!”, a atras atenția Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, comentând afirmaţiile vicepremierului Raluca Turcan potrivit cărora Guvernul nu poate furniza măşti pentru toţi elevii, că probabil pur şi simplu nu există fonduri suficiente pentru aşa ceva. El a prevcizat că a discutat cu foşti colegi, iar profesorii vor merge cu mască, pe care şi-o vor procura.

„Nu pot să vă spun decât că aşa s-au gândit în această periodă. Bănuiesc că pur şi simplu nu există fonduri suficiente pentru aşa ceva. Din ce am discutat cu foşti colegi de ai mei, nu e o problemă extremă. Profesorii vor merge cu mască pe care şi-o vor procura ei”, a declarat președintele României.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *