Image default
Actualitate

Locotenent-colonelul Valeriu Gheorghiță va coordona campania de vaccinare anti-COVID

Campania de vaccinare anti-COVID va fi coordonată de medicul Valeriu Gheorghiță, de la Spitalul Militar. Numele acestuia a fost făcut public de președintele Klaus Iohannis, care a anunțat că strategia de vaccinare va fi gata săptămâna viitoare.

Valeriu Gheorghiță are 38 de ani și lucrează din 2012 la Spitalul Militar Central “Dr Carol Davila”, fiind de trei ani medic primar. El l-a avut coordonator de doctorat pe profesorul Adrian Streinu Cercel, care acum candidează la Senat pe listele PSD.

Locotenent colonel medic Valeriu Gheorghiță este medic primar, doctor în Științe Medicale, competenţă în Managementul serviciilor de sănătate, atestat în medicină de călătorie. Medicul coordonează, la Spitalul Militar Central, politica de utilizare a tratamentului cu antibiotice, arată PsNews.

Potrivit CV-ului său, Valeriu Gheorghiță a absolvit în 2006 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş.

În 2013, a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale, cu o lucrare cu tema: “Dinamica antigenului HBs cantitativ și predicția răspunsului la tratamentul antiviral cu interferon pegylat sau analogi nucleozidici și nucleotidici la pacienții cu hepatită cronică cuVHB”. Coordonator de doctorat, la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, i-a fost managerul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, care acum candidează la Senat pe listele PSD.

În perioada 2007-2012 Valeriu Gheorghiță a fost medic rezident la Institutul „Matei Balș”.

El lucează la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr Carol Davila” din 2012. Până în 2017 a fost medic specialist în boli infecțioase, iar de 3 ani este medic primar. Din 2016, Valeriu Gheorghiță este asistent universitar.

Explicațiile președintelui Iohannis

Campania de vaccinare anti-COVID. Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 va fi făcută publică săptămâna viitoare, a anunțat marți președintele Klaus Iohannis, care a precizat că medicul Valeriu Gheorghiță de la Spitalul Militar Central a fost desemnat coordonator al campaniei.

„După elaborarea strategiei de vaccinare antiCOVID-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii. A fost desemnat un coordonator al campaniei, dl Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central. Vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație stabilite pe criterii epidemiologice și medicale. E vorba, într-o primă fază de personalul medical, grupele de risc, sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie”, a spus președintele.

Șeful statului a precizat, totodată, că au fost stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinării, care țin cont de condițiile specifice de transport și stocare, dar și modul în care vor fi organizate echipele care vor administra vaccinul, locurile unde acest lucru se va face și programarea populației.

Related posts

Primul vaccin anti-COVID va fi avizat cel târziu pe 29 decembrie

Constantinescu Gabriel

Când va începe vaccinarea anti-covid în România. Nelu Tătaru a dat răspunsul

Constantinescu Gabriel

Când ajunge vaccinul de la Pfizer în România. Coordonatorul militar Valeriu Gheorghiță explică că România este pregătită

Constantinescu Gabriel

1 comment

Vaccinul de la Pfizer va ajunge în România cel mai devreme în decembrie 23 noiembrie 2020 at 6:40

[…] producătoare. În scenariul pesimist, probabil că vom vorbi de ianuarie, februarie”, a spus Valeriu Gheorghiță, la […]

Reply

Leave a Comment