Prima tranșă de vaccin COVID va ajunge în România în doar câteva luni
Prima tranșă de vaccin COVID va ajunge în România în doar câteva luni

Prima tranșă de vaccin COVID va ajunge în România în doar câteva luni, a afirmat Alexandru Rafila. Prioritate la vaccinare vor avea medicii și personalul auxiliar, a explicat reprezentantul României la OMS.

Prima tranșă de vaccin va ajunge în România în februarie 2021. Din acest lot se vor putea imuniza aproximativ 200.000 de persoane, iar cei care vor avea prioritate vor fi medicii și personalul auxiliar. În categoria celor care au prioritate sunt incluși și funcționarii din instituții administrative, personalul din instituțiile de siguranță și categorii de risc.

„Cel mai devreme, prima tranșă de vaccinuri va ajunge în România în februarie 2021. Uniunea Europeană are contract autorizat pentru 2,2 miliarde de doze. Raportat la număr de populație, în România ar urma să intre din acest contract 9 milioane de doze, însă acestea se vor livra etapizat. Din primă tranșă, vom avea 1 milion de vaccinuri. Ar fi necesară o primă tranşă de un milion de doze pentru vaccinarea personalului medical şi a celor care lucrează în zonele esenţiale pentru funcţionarea societăţii. Există nevoia de două doze de vaccin la interval de 30 de zile”, a explicat Alexandru Rafila, potrivit g4media.ro.

Cum se va face vaccinul COVID

Din cauza faptului că este perisabil dacă este expus la variații de temperatură, vaccinul anti-covid nu va putea fi administrat de medicii de familie, a mai explicat medicul.

„Vor exista niște centre speciale de vaccinare. Pentru că acest ser e sensibil la variații de temperatură, vă dați seama, că nu va putea fi administrat în orice condiții de către medicii de familie. Trebuie distribuit în mod uniform, să fie accesibil în apropierea unor baze logistice” a spus Rafila.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *