Candidatul la prezidențiale în 2024 din partea PSD, Mircea Geoană
Candidatul la prezidențiale în 2024 din partea PSD, Mircea Geoană

Candidatul la prezidențiale în 2024 din partea PSD ar putea fi Mircea Geoană, variantă vehiculată în ultima vreme și care nu a fost negată de președintele partidului, Marcel Ciolacu.

Ciolacu nu respinge scenariul potrivit căruia Geoană, în prezent secretar general al NATO, ar urma să fie susținut pentru funcția de la Palatul Cotroceni, în 2024.

 

Lista candidaților PSD din partea PSD

Candidatul la prezidențiale în 2024. Până acum, pe lista potențialilor candidați se numără: Mircea Geoană, Alexandru Rafila, Vasile Dîncu și Gabriela Firea. Marcel Ciolacu pare să nu fie interesat de funcția de președinte.

„În primul rând am hotărât că nu automat preşedintele PSD va fi candidat (…) Va fi o competiţie în interior. Fiecare coleg pe care l-aţi nominalizat (n.r. – Alexandru Rafila, Vasile Dîncu, Gabriela Firea) ar fi un candidat bun, inclusiv domnul Mircea Geoană”, a declarat Marcel Ciolacu la Kanal D.

Câștigarea alegerilor prezidențiale în 2024 este un obiectiv major pentru PSD, a atenționat Marcel Ciolacu.

„Pariul meu ca şi preşedinte al PSD este ca în 2024 PSD să şi câştige alegerile prezidenţiale, nu numai să se califice în turul 2. Este cel mai important obiectiv”, a mai transmis Ciolacu.

Mircea Geoană (62 de ani) a fost președinte al PSD în perioada 2005-2010. De asemenea, a mai îndeplinit funcția de președinte al Senatului în intervalul 2008-2011 și a mai fost ambasador al României în SUA, respectiv Ministru de Externe în Guvernul Adrian Năstase.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *