Capacitatea spitalelor de a gestiona valul patru al epidemiei
Capacitatea spitalelor de a gestiona valul patru al epidemiei

Capacitatea spitalelor de a gestiona valul patru al epidemiei de coronavirus este obiectivul declarat de ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila. Mai exact, menținerea capacității funcționale a spitalelor COVID, suport COVID și non-COVID, și în condițiile în care noul an școlar va începe peste o săptămână.

Cseke Attila a preluat portofoliul de ministru interimar al Sănătății miercuri, după demisia reprezentantei USR Ioana Mihăilă, care și-a depus demisia în bloc cu colegii săi din formațiune, declanșând criza politică în România.

Ieri după masă am preluat mandatul interimar de ministru al Sănătății și am fost aici, am semnat protocolul de predare-preluare cu doamna ministru Mihăilă și am avut o discuție cu conducerea Ministerului Sănătății, pe care evident că o să continui în următoarele zile. Sunt câteva chestiuni care ne preocupă și care au fost pregătite – în primul rând, cel mai important lucru, menținerea capacității instituționale a unităților sanitare de gestionare a pandemiei, a valului 4. S-a pregătit această decizie pe care categoric o susținem, în sensul menținerii deschise a spitalelor cu fluxuri mixte Covid și non-Covid, acesta este unul din cele mai importante deziderate, acela de a asigura această capacitate instituțională”, a declarat Cseke Attila, potrivit B1TV.

Ministrul interimar al sănătății a vorbit și despre noul an școlar, care va începe pe 13 septembrie, când debutează și campania de vaccinare în unitățile de învățământ. Vaccinul este sigur, a precizat Cseke Attila.

„Pe de altă parte, suntem la începutul anului școlar, și aici categoric o să am discuții chiar astăzi cu domnul ministru al Educației, pentru că aici și ordinul este comun, dar și reglementările sunt comune. Scopul nostru este acela de a asigura menținerea prezenței fizice a elevilor – sigur, în anumite condiții. Începe campania de vaccinare în unitățile de învățământ în 13 septembrie și apoi în învățământul universitar. Îndemn atât părinții – evident, părinții pentru copii, fiind vorba de un consimțământ al părintelui obligatoriu pentru vaccinarea copiilor – dar și cadrele din aceste unități de învățământ să se vaccineze. Vaccinul este sigur, este singura metodă de a ne apăra de această pandemie”, a adăugat ministrul interimar al Sănătății.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *