Sporul de antenă va fi eliminat din noua lege a salarizării
Sporul de antenă va fi eliminat din noua lege a salarizării

Sporul de antenă va fi eliminat din noua lege a salarizării, a spus Cseke Attila, ministrul Dezvoltării. Reprezintă, de fapt un venit peste salariu pentru o categorie de salariați, pentru că fie radiațiile invocate nu există în realitate, fie acestea sunt, dar 10% din salariu nu anulează efectul lor asupra sănătății.

„Aici legislația trebuie schimbată categoric și acea Lege a salarizării, la care se lucrează la Ministerul Muncii, are printre principii eliminarea acestui spor de antenă. Problema trebuie rezolvată.

Azi, fără a mă deroga de această răspundere, pe legislația actuală, când ai această expertiză făcută de o firmă acreditată și care vine pe filieră legală, procedură normală, un ministru sau șef de autoritate nu are altceva de făcut. Trebuie să rezolvăm. Deci Legea salarizării va elimina acest spor de antenă, că nu acest spor, ca să fiu foarte categoric, rezolvă problema de sănătate” a declarat Cseke Attila într-o emisiune B1TV.

Din acest motiv, trebuie schimbată legea care se referă la sporul de antenă, a explicat ministrul dezvoltării.

„El a pornit de la discuția că sunt radiații care afectează sănătatea angajatului. Pentru mine, logic e să elimini sursa radiației, nu să dai 10% cu care ce rezolvi? Nu am rezolvat nimic! E un fel de păcăleală, ne păcălim unii pe alții că cu 10% putem răscumpăra radiația dacă ea există. Sau pur și simplu nu există radiația și avem expertiză care obligă șeful autorității să dea, că altfel oricum o obținem în instanță. Deci aici legislația trebuie schimbată și pe Legea salarizării lucrurile vor fi clare”, a declarat ministrul Cseke Attila, pentru B1 TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *