Carantina la călătoriile cu avionul este o reală problemă în aceste timpuri, iar o aplicație ar putea să o rezolve. Aplicația dezvoltată de IATA, asociația cu peste 290 de companii aeriene din întreaga lume, le-ar permite călătorilor să evite restricțiile din țările de destinație, în pandemia de coronavirus. IATA Travel Pass le va permite călătorilor să își gestioneze electronic toate documentele vaccinurilor și testărilor efectuate.

IATA speră că aplicația mobilă gratuită va fi cheia pentru redeschiderea frontierelor și pentru ca oamenii să poată zbura din nou cu avionul, evitând carantina la călătoriile cu avionul, relatează Digi24.

Aplicația Travel Pass funcționează în patru moduri. În primul rând, există un registru global al cerințelor de sănătate, astfel încât pasagerii să poată verifica ce documente le sunt necesare pentru a intra în țările de destinație.

După aceea, călătorii pot verifica registrul global al centrelor de testare și vaccinare, astfel încât să se poată programa înainte de plecare.

Laboratoarele și centrele de testare autorizate pot trimite în siguranță certificatele de testare și vaccinare către pasageri prin intermediul aplicației.

Și, în cele din urmă, călătorii își pot gestiona identitatea digitală pentru călători fără contact: crearea unei versiuni digitale a pașaportului lor pe telefon, primirea și partajarea certificatelor de testare sau vaccinare COVID-19 și gestionarea altor documente de călătorie.

„Indiferent de planurile guvernelor, vom fi gata să-i ajutăm cu IATA Travel Pass”, a declarat recent CEO-ul IATA, Alexandre de Juniac, pe blogul său.

Această nouă platformă digitală este o modernizare a sistemului existent de teste și certificate de vaccin tipărite.

„Guvernele decid cerințele de călătorie, companiile aeriene și pasagerii trebuie să se conformeze”, spune IATA pe site-ul său, subliniind că nu obligă pasagerii să fie vaccinați pentru a călători.

IATA Travel Pass va fi gratuit pentru descărcare și utilizare, iar lansarea pe platformele iOS și Android este programată pentru sfârșitul lunii martie.

IATA Travel Pass nu este singura soluție în dezvoltare. Există mai multe permise de călătorie pregătite pentru a intra pe piață.

CommonPass, proiectat în cloud de organizația nonprofit Commons Project este deja utilizat într-o manieră limitată de companiile aeriene, în timp ce gigantul de calcul IBM are o echipă care lucrează la „Digital Health Pass” de nouă luni.

Image by Joshua Woroniecki from Pixabay

Leave a comment

Lasă un răspuns