Casele de lux ale oligarhilor ruși, folosite pentru adăpostul refugiaților
Casele de lux ale oligarhilor ruși, folosite pentru adăpostul refugiaților

Casele de lux ale oligarhilor ruși ar putea fi folosite pentru adăpostul refugiaților ucraineni, în Marea Britanie. Guvernul caută o modalitate legală prin care bunurile să fie supuse confiscării în mod legal, pentru a putea fi folosite apoi în scop umanitar. Măsura s-ar aplica cetățenilor ruși supuși sancțiunilor.

Și Italia intenționează să folosească proprietăți confiscate de la mafie în același scop, relatează Digi24.

Pentru implementarea acestei măsuri, purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson a afirmat că ar fi necesară implementarea unei noi legislații, potrivit BBC.

Casele de lux ale oligarhilor. Printre proprietățile avute în vedere se numără și hotelul clubului de fotbal Chelsea, al cărui patron este rusul Roman Abramovici, sancționat pentru legăturile cu Vladimir Putin.

„Ocuparea clădirilor rezidențiale este ilegală, dar lucrăm pentru a identifica utilizarea adecvată a proprietăților confiscate în timp ce proprietarii sunt supuși sancțiunilor”, a spus purtătorul de cuvânt.

Proprietățile mafiei italiene, pentru refugiații ucraineni

Autoritățile italiene intenționează să folosească proprietăți confiscate de la mafie pentru a găzdui refugiații ucraineni, potrivit ministrul de Interne Luciana Lamorgese.

Acesta a spus că o parte dintre proprietățile confiscate sunt examinate pentru a fi date în folosință pe termen scurt.

Agenția care gestionează bunurile confiscate de la mafia italiană studiază proprietăți „care pot fi folosite pe termen scurt, chiar şi temporar, pentru a găzdui refugiaţii din Ucraina”.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *