sezlong

Dacă în alte țări se obișnuiește ca șezlongul să fie gratuit pentru turiștii care fac consumație la barul de pe plajă, în România lucruril stau exact pe dos. Pe litoralul nostru, faci și consumație la bar și mai plătești și pentru șezlong!

Iar prețurile pot ajunge să fie chiar și de 10 ori mai mari decât în Thasos, Grecia, de exemplu, potrivit Gândul.

Turiștii, șocați de câți bani trebuie să dea pe un șezlong

Românii care au rămas fideli stațiunilor din țară și nu au luat calea străinătății pentru concediul de odihnă din această vară sunt șocați de ce găsesc pe litoral.

În primul rând, prețurile sunt „exagerat de mari”, după cum se exprimă majoritatea celor care au ajuns în Mamaia, Eforie sau Neptun.

Dacă în străinătate, fie că vorbim de Grecia sau Italia, se obișnuiește ca șezlongul să fie gratuit în schimbul unei consumați la bar, în România turiștii plătesc „gros” ca să stea la umbră pe plajă.

Vorbim de prețuri care încep de la 25 de lei și ajung până la 150 de lei pentru un șezlong, pe plajele de „fițe” din Mamaia Nord.

Ba, colac peste pupăză, administratorii plajelor îi atenționează pe români să nu-și mai lase obiectele personale pe șezlong, în ideea de a-l ține ocupat. Astfel, dacă lipsești 30 de minute, pierzi șezlongul, care poate fi relocat altui turist, conform unei politici implementate pe o plajă.

În Eforie, prețul mediu al unui șezlong este de 40 de lei. O familie de trei persoane plătește 120 de lei, plus consumația de la bar, alți bani, altă cheltuială. Dacă vorbim de Mamaia, găsim șezlonguri și la 30 de lei, dar și la 150 de lei, în cazul plajelor din zona de nord a stațiunii.

Lucrurile se schimbă în cazul stațiunilor din străinătate.

De exemplu, aproape peste tot în Grecia șezlongul este gratuit dacă turistul consumă ceva de mâncare sau de băut de la barul de pe plajă. Iar în unele locuri, consumația minimă este de 5 euro, adică undeva până în 25 de lei.

Insula Thasos, printre cele mai căutate destinații de vacanță, are șezlonguri și la 3 euro, dar prețurile pot urca și spre 15 euro, pentru anumite plaje.

Ca prețuri, stațiunea Mamaia a grecilor este Mykonos, unde șezlongurile pleacă de la 20 de euro și pot ajunge până la 100 euro.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *