Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, efectuează inspecții la centrele de îngrijire a bătrânilor și subliniază similitudinea cu situația Colectiv, menționând că acțiunile impulsive nu aduc schimbări semnificative. El solicită modificarea legislației pentru ca asemenea orori să nu se mai repete.

Piedone remarcă lipsa de schimbare în urma tragediei de la Colectiv.

Cu toate că aproape opt ani au trecut de la tragicul incident de la Colectiv, primarul Sectorului 5 susține că nu s-au realizat schimbări semnificative. El evidențiază necesitatea unor legi organice care să permită acțiuni conforme cu prevederile legale și cu spiritul acestora.

La fel ca în cazul Colectiv, reacționăm într-un mod impulsiv și precipitat, în urma emoțiilor puternice. Însă problema este mult mai profundă și anume în ceea ce privește legislația. Nu s-a schimbat nimic după aproape opt ani de la această cumplită tragedie. Ordinele de miniștri nu au nicio valoare. Avem nevoie de legi organice care să permită acțiuni conforme cu legea și spiritul acesteia. Prin intermediul acestui mesaj, solicit Parlamentului să se reunească urgent pentru a modifica legea în acest sens. Nu mai trebuie să existe situații în care beneficiarii DGASPC Sector 5 să fie transferați în centre situate la sute de kilometri distanță. Aceeași situație se regăsește în întreaga țară. Este nevoie de schimbare acum”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, potrivit B1TV.

Piedone, sprijinul bătrânilor

Pentru vârstnicii singuri, care se confruntă cu boli și suferințe, Piedone se consideră un sprijin apropiat.

Pentru bunicii singuri, împovărați de boli și suferințe grele, întotdeauna m-am considerat nepotul de serviciu. Poate pentru că sunt mai sentimental sau poate pentru că așa am fost educat de către părinți și bunici. Am transmis aceste principii și copiilor și nepoților mei. Bunicii și străbunicii, indiferent de ocupație sau calificare, au contribuit la construirea acestei frumoase țări. Drept urmare, în calitate de Piedone, bunic, tată, cetățean român și primar în funcție, consider că am o datorie morală de a-i ajuta și de a veghea asupra siguranței lor”, a mai adăugat primarul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *