Cătălin Drulă consideră USR polul liberalismului din România și crede că actuala coaliție are zilele numărate. Noul președinte USR și-a prezentat intențiile la câteva ore de la preluarea președinției partidului, în urma demisiei lui Dacian Cioloș.

De acum, USR va face opoziție reală, pe toate fronturile, a promis Drulă. „Vom munci uniți pentru a oferi României alternativa pe care o merită”, a spus președintele interimar al Uniunii Salvați România.

Am preluat președinția interimară a USR. USR a făcut istorie în acești ani, fiind primul partid cetățenesc care a ajuns la guvernare. Vom continua să facem istorie. Suntem singurul partid democratic de Opoziție și singurul cu o agendă cu adevărat liberală din România”, declarat Drulă marți dimineață, într-o conferință de presă.

El a ținut apoi să le mulțumească foștilor președinți Cioloș și Barna: „fără ei, această fuziune nu ar fi existat. Avem datoria să continuăm acest proiect”.

USR continuă să fie un reper de transparență și deschidere pe scena publică. Faptul că ați putut vedea dezbaterile din partidul nostru e un motiv de mândrie. Sunt mândru că fac parte din USR, alături de fiecare coleg și colegă, sunt mândru că pot lucra alături de primarii USR care arată oamenilor direct că suntem o forță de modernizare, sunt mândru că pot lucra alături de colegii mei parlamentari care muncesc zilnic pentru inițiative ce îmbunătățesc viața românilor și am mare încredere în USR”, a mai spus Cătălin Drulă.

Prioritatea mea e unitatea partidului. Sunt convins că vom ieși din acest moment mai puternici decât înainte. E mesajul pentru pentru colegi, cât și pentru PNL și PSD: Vom face Opoziție pe bune, vom lupta cu un sistem corupt și inept, care face o prioritate din clientelism, nu din bunăstarea țării, vom arăta unde se risipește resursa bugetară și vom veni cu soluții pentru a acoperi aceste găuri negre. Vom avea pentru fiecare minister și agenție o echipă de monitorizare. E mai mult decât un guvern din umbră. Aceste echipe se pregătesc să facă treabă acolo când vom reveni la guvernare

USR va face opoziție pe tot terenul și, când situația epidemiologică o va permite, ne veți vedea iar în stradă.

Ne reconectăm la oameni, propunem politici publice reformiste și pregătim guvernarea din 2024. Toate aceste proiecte sunt în pregătire. Vom munci uniți pentru a oferi României alternativa pe care o merită.

Zilele confortului în această coaliție disfuncțională s-au terminat. Au fost prea multe luni de miere. S-a văzut că PNL și PSD nu sunt în stare să conducă România. Coaliția contra firii are zilele numărate ”, consideră Cătălin Drulă, liderul interimar al USR.

Drulă l-a criticat și pe președintele Klaus Iohannis, pe care-l consideră vinovat de renașterea USL: „Marea trădare a lui Klaus Iohannis a agendei reformiste a dus la scăderea încrederii populației în agenda reformistă”.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *