Cătălin Predoiu spune că interlopii au căpătat curaj
Actualitate

Cătălin Predoiu spune că interlopii au ajuns la putere în vremea PSD. „Încearcă să penetreze structurile statului” arată ministrul justiției

Cătălin Predoiu spune că interlopii au căpătat curaj după ce PSD a atacat legile justiției, dar acum autoritățile țin sub control fenomenul.

Ministrul justiției spune că organizaţiile de tip interlop ”încearcă să penetreze structurile statului, de la cele de aplicare a legii, până la instituţii politice” şi le cere politicienilor să nu fie toleranţi faţă de acest fenomen.

”Bineînţeles că există un control(asupra lumii interlope, n.r.)”, a declarat Cătălin Predoiu luni seară, la Realitatea Plus.

Ministrul Justiţiei a susţinut că România se află într-o situaţie ”dificilă” după ce mulţi membri ai clanurilor interlope au revenit în ţară, dar a adăugat că ”nu se pune problema de a pierde controlul aplicării legii, dar în acelaşi timp trebuie să fim lucizi şi să constatăm că trebuie pornită o ofensivă împotriva acestor structuri care încalcă legea”.

Cătălin Predoiu a acuzat că structurile de tip interlop ”încearcă să penetreze structurile statului, de la cele de aplicare a legii, până la instituţii politice” .

”Nu vorbim din ce auzim sau din ce ni se pare că se întâmplă. Vorbim pe bază de informaţii. (…) Aflăm că, de fapt, aceste structuri tind să penetreze întreaga societate şi de aceea riposta trebuie să fie sistemică. Nu văd alt deznodământ decât eradicarea lor, aşa cum s-a întâmplat şi în alte state democratice. (…) Efortul trebuie să fie unul concertat şi integrat din partea instituţiilor de aplicare a legii.

Aici e nevoie de un plan de acţiune ţintit, concentrat pe acest fenomen, vă asigur că instituţiile statului nu stau şi se uită la acest fenomen, se vor vedea rezultate în timp, dar este un proces. Un fenomen care a crescut nestingherit ani de zile. (…) Este o luptă permanentă, nu putem spune că vom începe un efort astăzi şi îl terminăm în trei ani şi după aia nu se întâmplă nimic”, a spus ministrul Justiţiei.

Cătălin Predoiu a vorbit şi despre ”o ţesătură de relaţii politice, sau politico-statale” care ar exista între lumea interlopă şi cea politică. ”Ce e important acum, ca acest fenomen să nu devină sistemic, o răspundere o are şi leadershipul fiecărui partid, de a nu tolera astfel de fenomene în cadrul partidelor”, a afirmat ministrul Justiţiei, în acest context.

El a precizat că una dintre cauzele pentru care lumea interlopă a ajuns la nivelul în care se află o reprezintă ”atacul la legile justiţiei însoţit de o adevărată timorare a instituţiilor care aplicau legea” în timpul guvernării PSD.

”Eu cunosc starea de spirit din parchete, există sechele, dacă vreţi, există amintirea acelor… Şi asta nu se rezolvă foarte uşor. E foarte adevărat că nu scuză pe nimeni acea perioadă şi nimeni nu trebuie să stea acuma să plângă în barbă ce ni s-a întâmplat în acei ani şi aşa mai departe. Dimpotrivă. Asta ar trebui acum să ambiţioneze şi mai mult, fiecare procuror să treacă la aplicarea legii, pentru că nu are cine altcineva, nu există altcineva”, consideră Predoiu.

Related posts

PSD a dat liber la alianțe electorale pentru alegerile locale. Filialele au libertate totală, cu o singură interdicție

Constantinescu Gabriel

Dumitru Buzatu a refuzat să poarte mască la ședința CJ Vaslui și a făcut scandal cu liberalii: „Vreţi să ne luăm la bătaie?”

Constantinescu Gabriel

Când se va vota moțiunea de cenzură. Marcel Ciolacu a făcut anunțul

PSD-iștii care trec la PNL o fac din proprie inițiativă, spune Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului

Constantinescu Gabriel

PNL conduce detașat în sondaje. La ce distanță se situează PSD în preferințele electoratului

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici, verificat de judecători la avere. Ar fi dobândit ilicit 1,2 milioane de lei

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment