Gabriela Firea vrea să termine lucrările la Pasajul Doamna Ghica
Actualitate

Gabriela Firea vrea să termine pasajul Doamna Ghica până la toamnă. Proiectele prezentate într-o întâlnire cu viceprimarul sectorului 2

Gabriela Firea vrea să termine lucrările la Pasajul Doamna Ghica în această toamnă dar și să rezolve problema alimentării cu apă caldă și căldură a bucureștenilor. Soluția este construirea unor centrale de cartier, a spus Firea, care intenționează și să înceapă construcția mai multor grădinițe și creșe, în condițiile în care pandemia de coronavirus necesită distanțare și a redus și mai mult locurile disponibile.

Toate aceste proiecte le-a prezentat Gabriela Firea într-o întâlnire avută joi cu viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, unde se află proiectul major de infrastructură început de Primăria Capitalei. Gabriela Firea a dat detalii pe Facebook despre discuții, în care i-a prezentat proiectele şi planurile pe care le are pentru modernizarea şi dezvoltarea sectorului.

Dan Cristian Popescu va candida cel mai probabil independent la alegerile din 27 septembrie, întrucât nu beneficiază de sprijinul PNL.

„În timp ce liderii unor partide au pierdut săptămâni întregi în negocieri privind sinecuri, avantaje, locuri pe liste şi posturi în administraţie, eu am continuat să-mi dedic timpul lucrurilor care contează cu adevărat pentru oameni, care le fac viaţa mai bună sau mai uşoară.

Împreună, am identificat modul în care Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 2 pot colabora pentru punerea în practică a unor proiecte privind sistemul de termoficare, l-am asigurat pe dl viceprimar că zonele deficitare din sectorul 2 vor fi prioritizate corespunzător în programul de reabilitare, precum şi de sprijinul Termoenergetica pentru derularea unui proiect-pilot privind construirea unor centrale termoelectrice de cvartal ca soluţie alternativă pentru zonele situate la distanţă mare de CET-uri” a relatat Gabriela Firea pe contul ei de Facebook.

Primarul general a mai spus că i-a oferit asigurări viceprimarului Sectorului 2 că vor fi făcute eforturi pentru finalizarea Pasajului Doamna Ghica în această toamnă.

„De asemenea, am dat asigurări că Trustul Metropolitan şi Compania de Consolidări depun eforturi susţinute astfel încât Pasajul Doamna Ghica să fie finalizat în această toamnă.

Chiar dacă în acest moment lucrările produc un disconfort locuitorilor din zonă, finalizarea acestei investiţii va contribui direct la fluidizarea traficului în zonă şi, implicit, la reducerea nivelului de zgomot şi de poluare. Tot legat de infrastructura rutieră, Primăria Capitalei sprijină proiectul sectorului 2 de introducere a sensurilor unice pe străzile secundare, ceea ce va asigura atât fluidizarea traficului, cât şi un număr sporit de locuri de parcare.

O atenţie deosebită va fi acordată zonei Pipera, unde infrastructura stradală nu a ţinut pasul cu dezvoltările imobiliare şi este necesară o reconfigurare a reţelei de străzi”, a completat Firea.

Ea a mai spus că Dan Cristian Popescu i-a prezentat planurile pe care le are pentru viitor în Sectorul 2. Gabriela Firea vrea să ridice noi grădinițe și creșe în sector.

„Dl. viceprimar Popescu mi-a prezentat ambiţiosul program de modernizare a infrastucturii şcolare din sector.

Dat fiind faptul că pandemia SARS COV2 a afectat, prin măsurile de distanţare necesare, capacitatea creşelor şi grădiniţelor, am luat decizia să construim în această toamnă, prin Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Capitalei mai multe grădiniţe şi creşe sociale, dintre care una în sectorul 2, în zona bd. Ferdinand.

Nu în ultimul rând, am discutat despre amenajarea în zona Valea Saulei a unui parc în suprafaţă de 173 de hectare, care va transforma un imens teren viran într-un adevărat plămân verde al Capitalei”, a conchis Gabriela Firea.

Viceprimarul Dan Cristian Popescu a anunţat că va candida la Primăria Sectorului 2, chiar dacă nu are sprijinul PNL în acest sens. El a adăugat că, în cazul în care ar fi ales Neculai Onţanu „acest lucru ar face să ducă Sectorul 2 cu 20 de ani în urmă, în anul 2000, atunci când dânsul a devenit primar”.

Marcel Ciolacu a afirmat că Neculai Onţanu este candidatul PSD pentru Primăria Sectorului 2, iar viceprimarului general al Capitalei Aurelian Bădulescu va candida la Sectorul 3.

Related posts

Firea depune plângere penală împotriva DSP și Ministerului Sănătății, pentru blocarea testărilor pe Arena Națională

Constantinescu Gabriel

Gabriela Firea a explicat transportul public după 15 mai. STB scoate pe străzi toate vehiculele

Constantinescu Gabriel

Nicușor Dan ar câștiga alegerile la o diferență semnificativă de Gabriela Firea, potrivit unui sondaj INSCOP. Ce procente ar obține fiecare la alegerile locale

Constantinescu Gabriel

Nicușor Dan a dezmințit toate „minciunile” despre măsurile pe care le va lua când va ajunge primar. Lista negațiilor

Constantinescu Gabriel

Nicușor Dan o face pe Firea incompetentă

Alina Angelescu

Gabriela Firea oferă elevilor și profesorilor testare gratuită: sunt 250.000 de teste pentru coronavirus în București

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment