Câțu anunță concedieri
Actualitate

Câțu anunță concedieri la ANAF

Ministrul de Finanțe, Florin Câțu anunță concedieri la ANAF în perioada următoare. El a spus că peste 2000 de posturi urmează să fie desființate. El susține că nu vor fi dați afară oameni, ci doar se vor elimina posturile vacante, iar în rest se vor face redistribuiri de personal.

Ministrul a mai anunțat și faptul că se va diminua numărul posturilor de conducere din ANAF. Se desființează funcțiile de inspector general adjunct antifraudă, inspector general și inspector șef antifraudă. Numărul de vicepreședinți se reduce de la 4 la 3.

“Reorganizarea ANAF înseamnă, de asemenea, eliminarea a 150 de posturi de conducere și aproape 2.000 de posturi din structura ANAF. Înseamnă Antifrauda care trece sub Inspecția Fiscală, deci trei vicepreședinți în loc de patru, și rămân discuțiile despre Vamă, unde și acolo vor fi schimbări. Discutăm soluția optimă și acolo, dar deja am început. Pe de o parte vreau să fac economii, pentru că aparatul ANAF și cu informatizarea nu o să mai am nevoie de așa mult personal”, a afirmat Florin Câțu.

Câțu anunță concedieri după ce premierul a făcut afirmații în același sens în timpul vizitei la Bruxelles. Întrebat despre reducerile de cheltuieli şi posturi în ministere, Orban a spus: ”Am încetat detaşările din mediul privat. Asta înseamnă că sunt zeci de mii de oameni care pleacă din sistemul public.” a declarat Orban.

 

Related posts

Daniel Zamfir e convins că Ministrul finanțelor Florin Cîțu „va da socoteală pentru dezmățul pe care îl face”

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment