Ludovic Orban Bruxelles
Actualitate

Ludovic Orban tur de forță la Bruxelles

Premierul Ludovic Orban încheie turul de forță la Bruxelles cu două întâlniri la nivel înalt. Premierul României se va vedea astăzi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. El va avea întrevederi și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Tot joi, premierul Orban se va întâlni cu secretarul general al Partidului Popular European, Antonio Lopez-Isturiz.

Vizita de lucru a lui Ludovic Orban a început marți la Bruxelles. Este prima vizită oficială a primului ministru de la numirea în funcție. El a avut întrevederi cu oficiali ai Consiliului European, Comisiei Europene şi Parlamentului European.

Premierul Orban a discutat la Bruxelles cu președintele Consiliului European, Charles Michel. Premierul a discutat și cu Johannes Hahn, comisarul pentru buget.

„Prim-ministrul Ludovic Orban se va afla, în perioada 7-9 ianuarie 2020, în vizită de lucru la Bruxelles, unde se va întâlni cu oficiali europeni și NATO. Astfel, în prima zi a vizitei, premierul Ludovic Orban va avea o întrevedere bilaterală cu Charles Michel, președintele Consiliului European, urmată de o serie de întâlniri cu oficiali ai Comisiei Europene, respectiv, cu Michel Barnier, negociatorul-șef al Uniunii pentru retragerea Regatului Unit din UE, cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, cu Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, precum și cu Johannes Hann, comisar european pentru buget și resurse umane”, a informat Executivul.

Related posts

Ludovic Orban propus din nou de PNL pentru funcția de premier a spus Raluca Turcan

Ludovic Orban, reacție la cald după decizia Curții Constituționale privind imposibilitatea desemnării sale: „Nu putem să nu constat un partizanat pro PSD”

Constantinescu Gabriel

Codul Penal modificat cu privire la lupta împotriva Coronavirusului. Pedepse de până la 15 ani de închisoare

Cele 25 de ordonanțe de urgență vor fi publicate în Monitorul Oficial, spune Orban. I-a dat replica lui Toni Greblă

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban: parlamentarii „au votat fără să aibă discernământ” împotriva miniștrilor PNL, în comisii

Constantinescu Gabriel

Victor Costache și-a dat demisia, după o discuție aprigă cu Ludovic Orban. De ce s-a ajuns aici, în plină criză a coronavirusului

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment