Ludovic Orban Bruxelles
Actualitate

Ludovic Orban tur de forță la Bruxelles

Premierul Ludovic Orban încheie turul de forță la Bruxelles cu două întâlniri la nivel înalt. Premierul României se va vedea astăzi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. El va avea întrevederi și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Tot joi, premierul Orban se va întâlni cu secretarul general al Partidului Popular European, Antonio Lopez-Isturiz.

Vizita de lucru a lui Ludovic Orban a început marți la Bruxelles. Este prima vizită oficială a primului ministru de la numirea în funcție. El a avut întrevederi cu oficiali ai Consiliului European, Comisiei Europene şi Parlamentului European.

Premierul Orban a discutat la Bruxelles cu președintele Consiliului European, Charles Michel. Premierul a discutat și cu Johannes Hahn, comisarul pentru buget.

„Prim-ministrul Ludovic Orban se va afla, în perioada 7-9 ianuarie 2020, în vizită de lucru la Bruxelles, unde se va întâlni cu oficiali europeni și NATO. Astfel, în prima zi a vizitei, premierul Ludovic Orban va avea o întrevedere bilaterală cu Charles Michel, președintele Consiliului European, urmată de o serie de întâlniri cu oficiali ai Comisiei Europene, respectiv, cu Michel Barnier, negociatorul-șef al Uniunii pentru retragerea Regatului Unit din UE, cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, cu Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, precum și cu Johannes Hann, comisar european pentru buget și resurse umane”, a informat Executivul.

Related posts

Excepțiile purtării măștii, motiv de ceartă între Ludovic Orban și Nelu Tătaru, susțin surse guvernamentale

Șomaj tehnic de 15 zile pe lună la stat, soluția lui Orban împotriva coronavirusului

Premierul Ludovic Orban, acuzații de corupție într-o plângere penală! Are legătură cu oțelăria ArcelorMittal Hunedoara

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban va deveni din nou premier, dacă cade Guvernul. Președintele Iohannis e pregătit să-l numească de mai multe ori

Constantinescu Gabriel

Hotelurile se redeschid după 15 mai. Nu e sigur dacă și restaurantele, spune premierul Orban

Constantinescu Gabriel

PSD nu va merge cu nicio propunere de premier la consultările de la Cotroceni. Marcel Ciolacu ar vrea un guvern tehnocrat

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment