Ludovic Orban Bruxelles
Actualitate

Ludovic Orban tur de forță la Bruxelles

Premierul Ludovic Orban încheie turul de forță la Bruxelles cu două întâlniri la nivel înalt. Premierul României se va vedea astăzi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. El va avea întrevederi și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Tot joi, premierul Orban se va întâlni cu secretarul general al Partidului Popular European, Antonio Lopez-Isturiz.

Vizita de lucru a lui Ludovic Orban a început marți la Bruxelles. Este prima vizită oficială a primului ministru de la numirea în funcție. El a avut întrevederi cu oficiali ai Consiliului European, Comisiei Europene şi Parlamentului European.

Premierul Orban a discutat la Bruxelles cu președintele Consiliului European, Charles Michel. Premierul a discutat și cu Johannes Hahn, comisarul pentru buget.

„Prim-ministrul Ludovic Orban se va afla, în perioada 7-9 ianuarie 2020, în vizită de lucru la Bruxelles, unde se va întâlni cu oficiali europeni și NATO. Astfel, în prima zi a vizitei, premierul Ludovic Orban va avea o întrevedere bilaterală cu Charles Michel, președintele Consiliului European, urmată de o serie de întâlniri cu oficiali ai Comisiei Europene, respectiv, cu Michel Barnier, negociatorul-șef al Uniunii pentru retragerea Regatului Unit din UE, cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, cu Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, precum și cu Johannes Hann, comisar european pentru buget și resurse umane”, a informat Executivul.

Related posts

Klaus Iohannis promite „în foarte scurt timp” legea alegerii primarilor în două tururi

Constantinescu Gabriel

Cozmin Gușă: Ludovic Orban a crescut în sondaje iar PSD-ul are o singură șansă la alegeri. Există scenariul ca timp de 4 ani de zile, PSD-ul să stea undeva la 20%”

Constantinescu Gabriel

Președintele Iohannis a semnat dublarea alocațiilor. Ludovic Orban explică când va fi aplicată legea

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment