CCR a respins sesizarea AUR privind alegerea lui Ludovic Orban la șefia Camerei Deputaților
Actualitate

CCR a respins sesizarea AUR privind alegerea lui Ludovic Orban la șefia Camerei Deputaților

CCR (Curtea Constituțională) a respins, joi, sesizarea Alianţei pentru Unirea Românilor asupra hotărârii Camerei Deputaților pentru alegere lui Ludovic Orban președinte al acestui for. Judecătorii CCR au stabilit că sesizarea făcută de AUR este inadmisibilă.

„În ședința din data de 14 ianuarie 2021, Curtea Constituțională a examinat, în cadrul controlului constituționalității hotărârilor Parlamentului, sesizarea de neconstituționalitate a Hotărârii Camerei Deputaților nr.71/2020 pentru alegerea Președintelui Camerei Deputaților, obiecție formulată de Grupul parlamentar al Alianței pentru Unirea Românilor. În urma deliberărilor, Curtea, cu majoritate de voturi, a respins sesizarea, ca inadmisibilă. Decizia este definitivă şi general obligatorie. Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Curtea Constituțională vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.”, se arată în comunicatul CCR.

Copreşedintele AUR George Simion anunţa pe 22 decembrie că va sesiza CCR în privinţa modului în care a fost aleasă conducerea Camerei Deputaţilor.

„Protestăm faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei noaptea trecută, la 2 noaptea, fiind nişte grave abuzuri, uzurpând nişte calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă care a declarat şedinţa închisă. Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat”, spunea Simion.

AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) a atacat la CCR hotărârea Camerei Deputaților prin care Ludovic Orban a fost ales președinte al forului. Judecătorii CCR au stabilit termenul la care vor la în discuție sesizarea pe 14 ianuarie.

Related posts

Ludovic Orban cere atenție pentru școli, să se facă stocuri de măști și camere web

Constantinescu Gabriel

Românii vor fi testați anti-coronavirus cu termometre și termoscanere, la școală și la serviciu, a spus premierul Orban

Constantinescu Gabriel

Teodorovici critică apariția celor de la PNL la noua cale ferată

Alina Angelescu

România NU intră în carantină după alegeri, spune premierul Orban

Constantinescu Gabriel

Ce condiţii pune USR-PLUS pentru a guverna cu PNL. Eliminarea pensiilor speciale și reducerea la 300 a numărului de parlamentari, printre ele

Andrada Ionescu

Se suplimentează numărul polițiștilor care controlează cetățenii „la mască”. Declarațiile premierului Orban despre conformismul românilor

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment