Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că datoriile curente ale Primăriei Capitalei ajung la 2,5 miliarde de lei, iar conturile sunt blocate din august 2020.

Nicușor Dan anunță: Nu putem plăti nicio lucrare de investiție

În aceste condiții, nu nu poate fi plătită nicio lucrare de investiţie, a adăugat Nicușor Dan, conform Digi 24.

Datoriile curente ale PMB sunt 2,5 miliarde lei şi vreau să exemplific ce înseamnă. 2,5 miliarde lei înseamnă aproximativ cât a costat metroul din Drumul Taberei, cât costă podul de la Brăila pe Dunăre. Toţi banii aceştia ar trebui să îi plătim acum. Aici ne-au adus floricelele şi târgurile şi companiile municipale”, a spus el.

Conturile Primăriei Capitalei sunt blocate din luna august. Acesta e motivul pentru care nu putem începe să plătim nicio lucrare de investiţie. Nu putem să continuăm lucrările pe prelungirea Ghencea până când nu vom debloca această situaţie financiară. Şi soluţia e una singură. Avem nevoie de sprijinul Guvernului”,a spus Nicușor Dan.

Nu cerem din bugetul de stat mai mulţi bani decât iau alte autorităţi locale. Cerem ca datoria la ANAF prin STB să ne fie eşalonată şi cerem să ne fie ridicat plafonul de îndatorare, pentru ca investiţiile să fie finanţate exclusiv din fonduri europene din 2021. Asta e soluţia şi am speranţa că o să o avem la sfârşitul lui ianuarie”, a spus Nicușor Dan.

Cumpărarea Elcen ar fi una din soluții în criza căldurii și a apei calde din București, a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan. Primăria și-a exprimat deja această intenție, în condițiile în care avariile care se țin lanț lasă sute de blocuri în frig iar investițiile în rețeaua de conducte, care are și 40 de ani practic, abia au început.

Nicușor Dan a ținut să precizeze că Ministerul de Finanțe a alocat suplimentar 320 de miliaone de lei pentru termoficare, „un prim pas care duce la ieșirea din insolvență a Elcen”:

„Zona de termoficare, vă aduc aminte că în cursul anului 2020 am semnat contractul de finanțare pentru 300 de milioane de euro. În PNRL au fost incluși 200 de milioane de euro. De asemenea, printr-un mecanism de compensare cu Ministerul de Finanțe am obținut 320 de milioane de lei pentru termoficare, un prim pas care duce la ieșirea din isolvență a Elcen. Urmează pe partea de producție a energiei termice să putem să accesăm fonduri europene”, a explicat Nicușor Dan la B1TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *