Cumpărarea Elcen ar fi una din soluții în criza căldurii și a apei calde din București, a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan. Primăria și-a exprimat deja această intenție, în condițiile în care avariile care se țin lanț lasă sute de blocuri în frig iar investițiile în rețeaua de conducte, care are și 40 de ani practic, abia au început.

Nicușor Dan a ținut să precizeze că Ministerul de Finanțe a alocat suplimentar 320 de miliaone de lei pentru termoficare, “un prim pas care duce la ieșirea din insolvență a Elcen”:

„Zona de termoficare, vă aduc aminte că în cursul anului 2020 am semnat contractul de finanțare pentru 300 de milioane de euro. În PNRL au fost incluși 200 de milioane de euro. De asemenea, printr-un mecanism de compensare cu Ministerul de Finanțe am obținut 320 de milioane de lei pentru termoficare, un prim pas care duce la ieșirea din isolvență a Elcen. Urmează pe partea de producție a energiei termice să putem să accesăm fonduri europene.

În februarie vom lansa licitațiile cu ce avem de făcut. Cu albastru este contractul care a fost deja atribuit către Termoenergetica, compania municipalității, cu roșu sunt rețelele primare care fac obiectul contractului de 300 de milioane cu Ministerul Fondurilor Europene și cu Comisia Europeană” a explicat Nicușor Dan, potrivit B1TV.

Licitațiile pentru lucrări vor începe din februarie, iar Nicușor Dan a lansat o invitație firmelor cu experiență în lucrări subterane.

„Mesajul meu pentru companiile de construcții care lucrează în branșă este că vom fi foarte serioși. Îi invit pe toți să se înscrie la aceste licitații, este foarte mult de muncă și îii asigur că nus e va întâmpla cum s-a întâmplat până acum în Primăria Capitalei, cu plăți întârziate șase luni – un an și jumătate. Vrem să fim serioși, profesioniști unii cu alții. Invit toate firmele care au această specializare de lucrări de construcții pentru rețele subterane să se înscrie la licitațiile din cursul lunii februarie”, a spus primarul General.

Cumpărarea Elcen. “Noutatea în zona de termoficare este că ne-am exprimat intenția de a cumpăra Elcen, este un deziderat”, a punctat Nicușor Dan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.