Image default
Actualitate

Se extinde campania de vaccinare antigripală. Anunțul făcut de Vlad Voiculescu

Campania de vaccinare antigripală a fost extinsă la toate grupele de populație din România, a anunțat ministrul sănătății, Vlad Voiculescu. Până acum, aveau prioritate anumite grupe de vârstă și persoanele din categoriile vulnerabile.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a aprobat extinderea pentru campania de vaccinare antigripală anuală pentru toate grupele populaționale, se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

„Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue și în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esențială. Riscurile de co-infecție COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat științific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populație”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Reprezentanții instituției reamintesc că, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită anuală a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

„Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă celor care doresc vaccinul să îl solicite gratuit medicilor de familie. De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii”, se mai arată în comunicatul emis miercuri de Ministerul Sănătății.

În campania națională de vaccinare anti-COVID-19, peste 154.000 de persoane au fost vaccinate până miercuri

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început în 27 decembrie, când serul de la Pfizer și BioNTech era administrat în premieră pe teritoriul României. Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă și membră a echipei care a preluat primul caz infecție cu SARS-CoV-2 confirmat pe teritoriul țării noastre. Între timp, numărul persoanelor vaccinate anti-COVID-19 la nivel național a trecut de 154.000, după cum arată datele înregistrate până miercuri, 13 ianuarie, ora 17, relatează B1TV.

„Ieri, m-am asigurat că vom mai lua încă opt milioane de vaccinuri. În septembrie, obiectivul meu este de avea 10.400.000 de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă aproape 70% din ceea ce ne-am dori și să putem să scăpăm de pandemie. Pentru mine, vaccinarea este o prioritate. Merge bine până acum, va merge și mai bine și veți vedea. Nu am nicio problemă aici”, a declarat miercuri premierul Florin Cîțu, care a anunțat că se va vaccina public sâmbătă.

Etapa a II-a din campania națională de vaccinare anti-COVID-19 începe vineri, 15 ianuarie, ziua în care se va vaccina și Președintele României, Klaus Iohannis.

„Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic așa, în ghilimele, să ne băgăm în față. Ar fi fost probabil mesajul greșit, dar vineri, în 15 ianuarie, începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului din învățământ, a persoanelor peste 65 de ani și a persoanelor cu comorbidități, cu boli cronice, dar și a personalului numit esențial, de exemplu: Administrația Prezidențială, Guvernul și așa mai departe. Şi, pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public, vineri, pe 15 ianuarie”, a spus șeful statului, în conferința de presă de marți seară.

Related posts

PSD cere măsuri urgente pentru susținerea agriculturii. România trebuie să producă din resurse proprii

Taxă pe coronavirus cerută de la bogați, în Italia. Propunerea democraților a stârnit ample controverse

Constantinescu Gabriel

Masca trebuie purtată chiar și în mașina personală. Explicațiile lui Raed Arafat

Constantinescu Gabriel

2 comments

Astăzi, campania de vaccinare intră în etapa a II-a - Lumea Politică 15 ianuarie 2021 at 10:19

[…] Prefectului Municipiului București.Astfel, începând de astăzi pot fi efectuate programări ale vaccinării, pe platforma […]

Reply
Vlad Voiculescu: „Medicii de familie primesc cel puţin 30 de lei per pacient în campania pentru vaccinare anti-COVID” - Lumea Politică 15 ianuarie 2021 at 20:06

[…] „Am stabilit o formă de remunerare a celor mai importanţi vectori de comunicare şi de convingere a românilor în perioada următoare, şi anume medicii de familie. Ne bazăm pe ei să vorbească cu oamenii, să îi informeze, să le stea la dispoziţie pentru orice informaţie au nevoie. (…) Pentru perioada următoare ne bazăm pe medicii de familie să informeze, să programeze în platforma de programare pacienţii pe care îi au pe listă şi să se asigure că ei vin la vaccinare şi că le stau la dispoziţie şi după vaccinare pentru orice reacţii adverse. (…) În perioada următoare, muncă suplimentară, vorbim de programare, de informare şi monitorizarea pacienţilor. Această plată despre care vorbesc va fi de 30 de lei pentru fiecare pacient pentru acest serviciu acolo unde medicul de familie îl programează pe pacient, merge pacientul şi se vaccinează şi unde toate lucrurile se petrec în regulă”, a spus Vlad Voiculescu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria. […]

Reply

Leave a Comment