22 06 15 12 38 01big vizita baza 57 aeriana mk impreuna cu presedintele emmanuel macron 15 iunie 2022 286

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis joi o scrisoare omologului său francez, Emmanuel Macron, cu ocazia Zilei Naționale a Franței. Iohannis a subliniat „soliditatea și consistența Parteneriatului Strategic dintre România și Franța, clădit pe valori comune și pe cooperarea excelentă, atât pe plan bilateral, cât și în cadrul Uniunii Europene și în forurile internaționale”.

Aceste relații privilegiate sunt reconfirmate de vizita recentă în țara noastră a Președintelui Republicii Franceze și discuțiile dense și deosebit de constructive avute cu această ocazie. Iohannis și-a exprimat întreaga disponibilitate de a acționa pentru aprofundarea în continuare a relațiilor dintre România și Franța, precum și în direcția promovării unui proiect european puternic, bazat pe unitate și solidaritate, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Președintele a evocat, de asemenea, „intensificarea notabilă a cooperării româno-franceze pe linie de securitate, pe fondul crizei generate de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei”.

Totodată, Iohannis a transmis mulțumiri pentru sprijinul semnificativ al Franței în contextul măsurilor NATO de consolidare a securității pe Flancul Estic, și în special în România, inclusiv din perspectiva deciziilor istorice adoptate la Summitul de la Madrid și a anunțului privind creșterea prezenței militare franceze în România.

De asemenea, Iohannis l-a felicitat pe Macron pentru eforturile deosebit de intense întreprinse de Franța în acest an, în calitate de Președinție a Consiliului UE, în scopul avansării agendei europene, într-o perioadă extrem de complexă pentru Uniune.

„Demersurile active ale Președinției franceze a Consiliului UE în direcția facilitării unui răspuns coerent și unitar al Uniunii la provocările curente, precum și de avansare în paralel a obiectivelor strategice asumate anterior necesită toată aprecierea și recunoașterea”, a subliniat Klaus Iohannis.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *