GABRIELA FIREA
GABRIELA FIREA

Gabriela Firea (PSD) care va conduce Ministerul Familiei promite în documentul oficial atât vouchere și subvenții pentru familii, cât și reduceri de taxe.

Măsurile propuse în Programul de guvernare nu sunt însă însoțite de termene de implementare sau sau de impactul bugetar estimat.

Ce promite Gabriela Firea în programul de guvernare

„Program de construire de creșe în toate comunitățile în care există cerere semnificativă, precum și sprijinirea Ministerului Finanțelor Publice și a autorităților locale din marile aglomerări urbane pentru amenajarea de creșe în incinta clădirilor de birouri, ca o măsură activă de stimulare a reîntoarcerii la serviciu înainte de expirarea perioadei de 2 ani și implicit, de creștere a natalității”, anunță Gabriela Firea în programul de Guvernare al PNL-PSD-UDMR.

„Sprijinirea Ministerului Finanțelor Publice în aplicarea unor măsuri de deductibilitate pentru familiile cu mai mulți copii, ca măsură activă de încurajare a creșterii natalității, cu punctaje diferențiate în funcție de numărul de copii și în accesul la programe de creditare de locuire pentru achiziționarea unor noi locuințe sau renovarea și extinderea celor existente; această măsură trebuie corelată cu o activă implicare a autorităților locale în dezvoltarea infrastructurii necesare pentru îngrijirea copiilor, astfel încât părinții să fie încurajați să revină la muncă”, anunță Gabriela Firea în programul de Guvernare al PNL-PSD-UDMR.

„Susținere financiară pentru familii în vederea achiziționării de echipamente necesare în procesul de tranziție digitală (pentru a face față noilor provocări produse de pandemia Covid-19, în special școala online și telemuncă la anumite categorii de salariați)”, anunță Gabriela Firea în programul de Guvernare al PNL-PSD-UDMR.

„Program de credite pentru achiziționarea de locuințe pentru tineri familiști, subvenționat de stat luând în considerare ca un criteriu de punctaj numărul de copii. Program de asistență pentru construirea primei case, în parteneriat cu administrațiile locale”, anunță Gabriela Firea în programul de Guvernare al PNL-PSD-UDMR.

„Instituirea unui sistem de vouchere din care beneficiarii să poată acoperi costurile unor servicii specifice în domenii precum educația, sportul, sănătatea și cultura. Bunicii, respectiv frații majori șomeri să poată beneficia de indemnizația de creștere a copilului în locul părinților, dacă părintele se întoarce la locul de muncă”, anunță Gabriela Firea în programul de Guvernare al PNL-PSD-UDMR.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *