Premierul Marcel Ciolacu spune că „nu s-a dat uitării” raportul Corpului de Control al Guvernului, întocmit în anul 2020, în care s-au identificat mai multe situații de incompatibilitate în ceea ce-l privește de managerul Spitalului Universitar, Cătălin Cîrstoiu.

Ciolacu afirmă că „îi place povestea, dar nu are nicio legătură cu realitatea”.

Eu nu dau uitării și nu cred că o instituție, mai ales un corp de control, poate să dea uitării unui astfel de (n.r. document). Nu știu nimic de acest raport. Presupun că a mers mai departe. Dacă credeți că eu am sunat pe șeful corpului de control să-i spun să dea uitării unui act din 2020, noi fiind în 2024… Îmi place povestea, e superbă, dar nu are nicio legătură cu realitatea.

Pe 13 octombrie 2020, Corpul de Control al Cabinetului Orban a întocmit raportul cu numărul 3712, privitor la Spitalul Universitar de Urgență București. Din cele 90 de pagini, 14 se referă la posibile situații de incompatibilitate și conflicte de interese constatate în cazul managerului Cătălin Cîrstoiu, conform Hotnews.

În primul rând, nu Corpul de Control al prim-ministrului și nici un corp de control decide dacă cineva în țara asta e în starea de incompatibilitate sau conflict de interese.

„Nu sunt incompatibil”

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei transmite că nu este în stare de incompatibilitate și că, la momentul respectiv, a prezentat punctul său de vedere organului de control al Guvernului, care „și-a invalidat o parte din raport”

Nu sunt incompatibil, nu sunt în conflict de interese. La momentul respectiv am prezentat un punct de vedere Corpului de Control al premierului, care şi-a invalidat el singur, pentru că a invocat o bază legală care nu exista, parte din raport. Dar, având în vedere documentele ulterioare pe care le-am primit la Spitalul Universitar, de la ANI, eu înţeleg că a fost sesizată ANI pe acest aspect, singura instituţie care decide dacă este sau nu condiţia legală pentru a declara aşa ceva. Din punctul meu de vedere, nu am niciun fel de conflict de interese sau incompatibilitate.

Cîrstoiu a povestit că a fost sunat de un jurnalist de la Hotnews, care i-a spus că îi va „strica ziua”, urmând a scrie despre acest subiect.

Ieri, m-a sunat un jurnalist Hotnews care mi-a spus, mi-a trimis un mesaj, eram la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar, în care mi-a spus că are de gând să îmi strice ziua, şi a urmat o discuţie sumară, pentru că aveam treabă, pe acest subiect. Nu mi-a stricat nici ziua, dar înţeleg efortul unora de a finanţa o campanie împotriva mea şi cu asta vreau să închid acest subiect.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *