Klaus Iohannis, președintele României, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în acest moment nu există motive pentru impunerea unei stări de urgenţă.

„Nu avem acum motive să impunem stare de urgenţă şi evident în acelaşi timp avem toate motivele să introducem restricţii ca să domolim extinderea pandemiei. Măsurile pe care le luăm sunt măsurile care sunt recomandate de experţi, pentru a ţine răspândirea pandemiei sub control”, a arătat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a mai spus că restricţiile impuse pentru limitarea transmiterii noului coronavirus dau rezultate, iar fără acestea ”sistemele sanitare şi din România şi din toată Europa ar fi fost cu mult depăşite”.

„Restricţiile dau rezultate, fără doar şi poate. Fără restricţii, sistemele sanitare şi din România şi din toată Europa ar fi fost cu mult depăşite deja de multă vreme”, a arătat şeful statului.

El a spus că respectivele restricţii „s-au impus pentru a atenua impactul pandemiei, pentru a avea cât mai puţine îmbolnăviri până avem vaccinul”.

„Nu şi-a imaginat nimeni că pandemia se termină prin aceste măsuri restrictive, dar, da, cu toţii ştim că am reuşit să controlăm extinderea pandemiei şi reuşim în continuare. Însă, ca să terminăm pandemia avem nevoie de vaccin”, a subliniat Iohannis.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *