Klaus Iohannis a vorbit în conferința de presă, susținută marți, despre invitarea medicului Alexandru Rafila la Cotroceni, în contextul în care medicul deschide lista PSD-ului pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din acest an.

„În calitate de reprezentant al României la OMS a fost invitat, nu în calitate de candidat la alegerile parlamentare”, a spus Klaus Iohannis, potrivit Digi 24.

„Pandemia nu are culoare politică și este, pe de altă parte, cunoscut faptul că doctorul Rafila este reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, și în acea calitate a fost invitat, nu în calitate de candidat la alegerile parlamentare”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă poate colabora cu PSD-ul în aceste momente de criză sanitară, Klaus Iohannis a răspuns că este greu de imaginat așa ceva, mai ales că PNL este la guvernare, iar social-democrații doar încearcă „să tragă frâna de mână”.

„Colaborarea este, în această fază, destul de greu de imaginat în condițiile în care PNL este la guvernare și împreună cu mine ne străduim, luăm măsurile care se impun, facem achizițiile, facem testările, pregătim vaccinarea…, iar PSD-ul șade pe o majoritate parlamentară cu care tot timpul a încercat să tragă frâna de mână și să arate că au soluții. Doar că nu au…”, a punctat președintele.

Ce spune Klaus Iohannis despre impunerea unei stări de urgență

Klaus Iohannis, președintele României, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în acest moment nu există motive pentru impunerea unei stări de urgenţă.

„Nu avem acum motive să impunem stare de urgenţă şi evident în acelaşi timp avem toate motivele să introducem restricţii ca să domolim extinderea pandemiei. Măsurile pe care le luăm sunt măsurile care sunt recomandate de experţi, pentru a ţine răspândirea pandemiei sub control”, a arătat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *