Premierul Ludovic Orban susține că, dacă numărul de infectări cu coronavirus nu va crește, iar situația va rămâne sub control, nu va fi necesară o nouă perioadă de stare de urgență după alegeri.

​„În măsura în care lucrurile rămân sub control, în măsura în care numărul de infectări nu va crește, nu va fi necesară o astfel de măsură. Noi am spus foarte clar că nu ne dorim să impunem măsuri de restricții. Am ajuns să impunem măsuri în care de fapt vrem să protejăm sănătatea urmărind nivelul de infectare, rata de răspândire a virusului pentru a apăra sănătatea oamenilor”, a spus premierul întrebat despre o posibilă revenire la starea de urgență după alegerile parlamentare.

„Eu îmi doresc să ajungem la zero infectări. Eu îmi doresc să petrecem Crăciunul liniștiți, dar depinde de fiecare dintre noi”, a adăugat el.

Ludovic Orban, vizită la Ministerul Sănătății

Ludovic Orban a făcut o vizită la Ministerul Sănătății, după ce a participat la Palatul Cotoroceni la o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor anti-Covid, alături de miniștrii Apărării, al Sănătății, șeful DSU și Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, după vizita la Spitalul Militar, că în următoarele două săptămâni vor fi verificate toate unitățile medicale în care sunt internați pacienți cu Covid-19, pentru ca un dezastru ca acela de la Piatra-Neamț să nu se mai repete:

„Am discutat despre creşterea capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă, am analizat posibilele soluţii. Obiectivul nostru este ca, în termen de o săptămână, să creştem cu peste 200 numărul de locuri din secţiile de terapie intensivă. De asemenea, pregătirea noilor secţii de terapie intensivă ale spitalelor să fie extrem de riguroasă, toate sistemele să fie funcţionale, toate circuitele să fie respectate şi, de asemenea, toate instalaţiile să funcţioneze corect”, a declarat Orban.

„Din ceea ce știm noi, testul de tip Real Time PCR, care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip Real Time PCR pentru că nu au avut timpul necesar de procesare. E posibil să fi fost un test antigen. De altfel, domnul doctor a contractat virusul și s-a vindecat. Ca atare, are antocorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică”, a spus Ludovic Orban

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.