Prim-ministrul ucrainean, Denis Șmîhal, despre aderarea Ucrainei la UE
Prim-ministrul ucrainean, Denis Șmîhal, despre aderarea Ucrainei la UE

Prim-ministrul ucrainean, Denis Șmîhal, a exprimat determinarea Ucrainei de a deveni un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene și a promis să aducă țara în UE în următorii doi ani. Aceasta vine în contextul dezbaterilor privind extinderea și posibilele planuri ale Franței și Germaniei pentru o Uniune Europeană „cu mai multe viteze.”

Chiar dacă Franța și Germania discută despre o opțiune alternativă la statutul deplin al UE, bazată pe o integrare treptată, Denis Șmîhal a subliniat că Ucraina nu dorește o apartenență de nivelul doi și urmărește aderarea deplină la UE. El a menționat că Ucraina depune toate eforturile pentru a se asigura că devine un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene și a subliniat sprijinul masiv al populației pentru această direcție.

Depunem toate eforturile maxime pentru a ne asigura că Ucraina va deveni un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. Acest lucru este de o importanță critică pentru toți ucrainenii. Sunt sigur că în doi ani vom fi pe deplin și complet pregătiți să facem parte din Uniunea Europeană” a spus premierul ucrainean, potrivit B1TV.

Vrem să fim un membru cu drepturi depline, deoarece Ucraina este astăzi unica țară din lume care a plătit un preț atât de mare pentru voința sa de a deveni membru al Uniunii Europene. Nicio altă țară candidată la Uniunea Europeană nu a avut vreodată un sprijin atât de mare din partea populației – peste 90% dintre ucraineni – care dorește, dorește și dorește să devină un membru european cu drepturi depline” a adăugat Denis Șmîhal.

Prim-ministrul ucrainean a menționat că Ucraina a îndeplinit cele șapte condiții stabilite de Comisia Europeană în iunie 2022 pentru a avansa în procesul de aderare. Printre aceste condiții s-a aflat și recunoașterea drepturilor minorităților naționale, considerată o mișcare pentru a rezolva disputele cu Ungaria referitoare la etnicii maghiari din Ucraina.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *