Coaliția de guvernare pune pe masă soluții de ultimă oră pentru a combate cea mai mare criză din energie ce va lovi Europa în această iarnă, inclusiv România, iar facturile ar putea exploda.

În momentul de față, social democrații pregătesc trei scenarii pentru toamnă în ceea ce privește criza energetică. Potrivit acestora, unul dintre aceste trei scenarii privește decuplarea prețului consumatorilor casnici de la prețul general al energiei electrice. Asta înseamnă că ar trebui o reglementare a prețului pentru consumatorii casnici, fiind incluse aici și spitalele, școlile și punctele termice. Acestea ar trebui să aibă un preț reglementat și nu compensat, așa cum este în momentul de față, anunță Antena 3.

Mai mult decât atât, ar trebui un preț special și pentru IMM-uri. Pentru restul consumatorilor, prețul va fi altul.

Social-democrații își doresc accelerarea acestui proces, astfel încât, începând din toamnă, una dintre aceste variante să fie acceptate în coaliția de guvernare și să pornească procesul legislativ, astfel încât să fie reglementată cât mai devreme, mai scrie Antena 3.

Cu privire la prețul carburanților sunt, de asemenea, mai multe scenarii pe masă. Ori rămâne acea compensare de 50 de bani, ori, dacă prețurile continuă să scadă așa cum se întâmplă în ultima perioadă, să se renunțe la această compensare.

Pe de altă parte se mai ia în calcul un scenariu și anume cel al plafonării prețurilor carburanților, asta în cazul în care prețurile vor lua din nou o tendință crescătoare, așa cum se întâmpla în luna iulie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *