Ministerul Finanțelor își achiziționează o soluție de securitate Front-End în valoare de 6,3 milioane de euro, pentru asigurarea performanței de securitate a aplicațiilor web expuse către zona de internet. Obiectivul general al achiziției este reprezentat de asigurarea funcționării sistemului informatic al MF/ANAF în condiții de securitate, performanță, disponibilitate și siguranță în exploatare a zonei de aplicații web oferite de acesta.

Achiziționarea soluției de securitate are în vedere menținerea în funcțiune a Sistemului Informatic MF/ANAF la nivelul utilizatorilor interni și externi prin asigurarea conectivității acestora la resursele centralizate din Centrele de date, contruibind astfel la:

  • Asigurarea continuității și disponibilității utilizării Sistemului Informatic al Ministerului Finanțelor.
  • Protecția datelor gestionate în cadrul Sistemului Informatic al Ministerului Finanțelor.
  • Alinierea Ministerului Finanțelor cu strategiile asumate și cu eforturile întreprinse la nivel național, în domeniul protecției infrastructurilor critice.

Soluția de securitate Front-End este compusă din:

– Componente de protecție activă a serviciilor de aplicație.

– Funcționalități de tip WAF (Web Application Firewall).

– Funcționalități de tip ADC (Application Delivery Controller).

– Componente de management de securitate.

– Funcționalități de tip SOC (Security Operation Center).

– Funcționalități de tip NDR (Network Detection and Response).

– Infrastructură IT dedicată.

– Suport de procesare virtualizată.

– Suport de stocare pe termen extins.

– Suport de acces la trafic.

În cadrul contractului sunt incluse și serviciile asociate de instalare, migrare, punere în funcțiune, testare, instruire, garanție și suport tehnic.

Valoarea totală a investiției este de 30,5 milioane de lei, cu TVA, adică 6,3 milioane de euro. Finanțarea proiectului se va realiza din Fonduri Europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Durata contractului este de 90 de zile. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 5 septembrie 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *