Cel mai bogat ucrainean își aduce banii în România, Rinat Ahmetov
Cel mai bogat ucrainean își aduce banii în România, Rinat Ahmetov

Cel mai bogat ucrainean își aduce banii în România. Rinat Ahmetov începe o afacere la noi și a ales pentru investiții orașul Cluj-Napoca.

DTEK Renewables International, deținută de cel mai bogat om din Ucraina, Rinat Ahmetov, a încheiat un parteneriat cu Finas Group, o companie de energie verde din Cluj.

Cele două companii intenționează să dezvolte proiecte de energie regenerabilă în valoare de 150 de milioane de euro pe termen mediu, transmite B1TV.

Din toate afacerile pe care le administrează, Finas Group a generat anul trecut venituri de peste 11 milioane de euro și un profit operațional de 3,7 milioane de euro. Compania este activă în agricultură și HoReCa, prin crama La Salina și restaurantul și pensiunea Sarea-n bucate, precum și activități în domeniul imobiliar și energetic.

La cât a ajuns averea lui Ahmetov, cel mai bogat ucrainean

Pe de altă parte, DTEK Renewables International gestionează un portofoliu de energie verde de 950 MW în Ucraina. Compania a lansat în 2019 o emisiune de obligațiuni în valoare de 325 de milioane de euro, pe o perioadă de 5 ani.

În prezent, averea lui Rinat Ahmetov este de aproximativ 4,3 miliarde de dolari, notează Forbes.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *