Centru de vaccinare la Biserica Neagră. Luni a fost amenajat centrul de vaccinare la monumentul din Brașov, dar acesta va fi temporar. Doritorii vor fi întâmpinați cu acorduri de orgă și pot alege între serurile de la Pfizer-BioNTech și Johnson & Johnson. De asemenea, aceștia pot vizita gratuit lăcașul de cult.

Cătălin Văsii, prefectul Brașovului, a explicat la B1TV facilitățile centrului de vaccinare organizat la Biserica Neagră.

Centru de vaccinare la Biserica Neagră. În cadrul campaniei de vaccinare pe care o derulăm la nivelul județului Brașov, cu sprijinul municipiului Brașov, al Direcției de Sănătate Publică și al Bisericii Evanghelice, am considerat că un obiectiv atât de cunoscut în întreaga țară poate să atragă și s-a dovedit că avem dreptate. În momentul de față, campania care se desfășoară la Biserica Neagră este un real succes. Până la această oră avem aproape 250 de persoane vaccinate”, a spus Cătălin Văsii.

Centru de vaccinare la Biserica Neagră. Prefectul Brașovului spune că acest centru de vaccinare va fi deschis doar vineri, până la ora 19, însă a precizat că este posibil să se repete evenimentul cu o altă ocazie.

În funcție de disponibilitatea proprietarului acestei construcții și de modalitatea de desfășurare a acestei campanii de vaccinare, vom putea la un moment dat să și repetăm acest eveniment”, a precizat el.

Întrebat câte persoane își propun autoritățile să vaccineze astăzi la Biserica Neagră, oficialul a explicat: „N-avem o limită. Vă dați seama că pentru noi este foarte important, orice persoană reprezintă un mic pas spre normalitate și reprezintă un succes. Nu ne-am propus un număr de persoane, ne dorim să vină cât mai multe. Suntem pregătiți cu două fluxuri, cu Pfizer și cu Johnson. Aprooape o jumătate din cei vaccinați până acum au ales mono-doza oferită de Johnson. Suntem pregătiți și așteptăm un număr foarte mare. N-am targetat un număr de persoane, ne bucurăm pentru orice persoană care vine și se vaccinează, acesta constituind un mic pas spre normalitate”.

Referitor la facilități, Cătălin Văsii a afirmat: „Sunt concerte de orgă, este oferită și vizitarea acestei biserici gratuit, deci asta constituie un punct suplimentar de atracție și cred eu că acesta a constituit și motivul pentru care mulți au ales să vină să se vaccineze în incinta bisericii înainte”.

Întrebat dacă au avut loc discuții pentru a fi amenajate astfel de centre și în alte biserici din oraș, prefectul Brașovului a răspuns: „După cum știți, am avut parteneri în toate zonele turistice de atracție. Am avut și avem în continuare Castelul Bran, care și-a prelungit programul de vaccinare, avem Biserica Neagră, am avut centrul Brașovului. Vom încerca să îmbinăm la toate obiectivele de atracție turistică, acolo unde numărul doritorilor și vizitatorilor este foarte mare, și să îmbinăm plăcutul cu utilul și să reușim să sporim numărul persoanelor vaccinate”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.