Eliberarea condiționată a lui Dragnea va fi analizată la Tribunalul Giurgiu
Eliberarea condiționată a lui Dragnea va fi analizată la Tribunalul Giurgiu

Eliberarea condiționată a lui Dragnea va fi analizată la Tribunalul Giurgiu, pe 15 iulie. Este ultima șansă a fostului lider PSD să iasă din închisoare înainte de termen. Dosarul ajunge aici după ce Curtea de Apel București i-a admis cererea de strămutare.

Avocații lui Dragnea au reușit să convingă că judecătorii de la Tribunalul bucurești, care i-au respins cererea de eliberare condiționată pe 27 mai, nu ar fi fost imparțiali în cazul său, astfel că dosarul a fost mutat la Giurgiu.

Condamnat la închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea va face o ultimă încercare pentru a fi eliberat condiționat, la Tribunalul Giurgiu, după ce a reușit să îi convingă pe magistrații Curții de Apel București că judecătorii de la Tribunalul Capitalei nu au fost imparțiali când au judecat cererea de eliberare condiționată, relatează B1TV.

Avocații lui Liviu Dragnea au arătat că, pe vremea guvernării PSD, judecătorii de la Tribunalul București au protestat și au semnat o petiție față de modificarea legilor justiției.

Pe de altă parte, procurorii DNA au arătat că petiţia respectivă a fost semnată de alţi 700 de judecători din întreaga ţară, astfel că şi aceştia ar fi în situaţia de a se abţine dacă în urma cererii de strămutare ar ajunge să judece dosarul lui Liviu Dragnea.

Chiar și așa, Curtea de Apel București a desființat hotărârea Tribunalului București și a admis cererea de strămutare a dosarului, astfel că eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea va fi judecată definitiv la Tribualul Giurgiu.

În 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman, iar în toamna acestui an s-ar atinge pragul de executare a două treimi din pedeapsă, mai exact 851 de zile. Totuși, fostul lider PSD a câștigat zile prin muncă, context în care Comisia de eliberări condiționate a Penitenciarului Rahova i-a dat aviz pozitiv pentru a ieși mai devreme din închisoare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *