Certificat verde la supermarket. Așa vrea premierul Florin Cîțu să se facă accesul de acum înainte pentru români care vor să-și cumpere alimentele, pentru a-i forța să se vaccineze.

Prim-ministrul demis prin ordonanță de urgență uită că el și cabinetul său nu mai au posibilitatea legală să emită ordonanțe de urgență, iar o asemenea reglementare atât de restrictivă față de drepturile fundamentale ale cetățenilor este obligatoriu să fie aprobată prin vot de parlament și apoi să treacă și prin girul Curții Constituționale. Avocatul Poporului s-a declarat deja împotriva acestor forme de restricții care încalcă Constituția României.

Certificat verde la supermarket. Florin Cîțu a spus că nu se dorește, cel puțin pentru moment, un lockdown, relatează B1TV.

În acest moment, cred că pasul următor este să cerem folosirea certificatului verde pentru circulație. E o propunerea, am vorbit cu ministrul Sănătății, cu domnul Arafat, este o propunere a CNSU, dar eu aș propune acest lucru cât mai rapid. (…) Nu este o restricționare, este doar o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă te-ai testat, deci sunt trei variante simple (…) Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine”, a declarat premierul, joi după ședința de Guvern.

Premierul a precizat că, pentru moment, nu se ia în calcul carantinarea Bucureștiului, existând alte măsuri care pot fi adoptate.

„Nu luăm această măsură, la carantinarea Bucureștiului. Ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Am putea impune certificat verde pentru toate activitățile din România. Este un pas important și ne gândim la asta. Nu am discutat despre reducerea orelor de funcționare”, a precizat el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *