Certificatele de vaccinare false eliberate de personalul medical
Certificatele de vaccinare false eliberate de personalul medical

Certificatele de vaccinare false eliberate de personalul medical trebuie dovedite, afirmă ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, care a anunțat că până acum există suspiciuni în 370 de astfel de cazuri.

Au fost transmise către organele de anchetă peste 370 de sesizări referitoare la posibile astfel de documente false. Ioana Mihăilă a punctat că există o vină a personalului medical care eliberează certificatele în fals, dar această vină trebuie demonstrată, a precizat ministrul sănătății luni seară, la Digi24.

„Există o vină a personalului medical care eliberează aceste certificate, doar că vina trebuie dovedită şi pedepsită. La grupul de la INSP care emite certificatele COVID, pe baza adeverinţelor de vaccinare, de acolo s-au transmis deja către Poliţie peste 370 de sesizări cu privire la autenticitatea acestor certificate de vaccinare”, a declarat Ioana Mihăilă.

Mihăilă a precizat că sesizările privind suspiciunile de fraudă sunt transmise la Pachet sau la Poliţie. În cele două luni de când sunt folosite certificatele de vaccinare au fost făcute 370 de sesizări cu privire la posibile astfel de documente false.

Tot luni, premierul Florin Cîțu a declarat că este inadmisibil că există reţele care falsifică certificate de vaccinare și că acestea nu sunt descoperite de instituțiile statului, așa cum ar trebui, ci de jurnaliști. Cîţu a precizat că situaţia va fi verificată de Corpul de control al premierului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *