CFR Călători va fi restructurată în urma pierderilor suferite în pandemie iar ministrul transporturilor i-a cerut managerului să vină cu un plan până la sfârșitul lunii mai. În aceste condiții, nu este clar câți oameni vor pleca acasă a spus Cătălin Drulă.

CFR Călători ar urma să primească un ajutor în valoare de 160 de milioane de lei la rectificarea bugetară.

La CFR Călători nu pot să spun câţi oameni vor pleca acasă, pentru că foarte recent am numit un nou manager din privat, de la un operator feroviar. (…) El are ca sarcină, împreună cu Consiliul de Administraţie, ca până la sfârşitul acestei luni, până la sfârşitul lunii mai, să vină cu planul de restructurare al acestei companii. Din nou, CFR Călători, la fel ca şi celelalte companii de stat care depind de pasageri, a avut pierderi foarte mari şi din cauza pandemiei. (…) Şi aici ne-am adresat şi cu un memorandum de ajutor Covid – sunt aceleaşi ajutoare pe care le-au primit companiile din domeniul transporturi – vrem să luăm 160 de milioane de lei care să compenseze aceste pierderi”, a declarat Cătălin Drulă la Antena 3.

Referindu-se la situația altor companii din subordinea Ministerului Transporturilor, Drulă a vorbit despre o serie de concedieri care vor avea loc în perioada următoare.

Astfel, de la CFR Marfă ar urma să fie concediați 1.400 de salariați, în următoarele luni. De la Tarom au plecat deja aproape 400 de angajați iar numărul concedierilor ar urma să ajungă la 1.000 până la sfârșitul anului, în timp ce la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, 700 de salariați ar putea intra în șomaj tehnic din cauza scăderii numărului de călători cu avionul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *