Chichirău transformă Iași în Paris

Chichirău transformă Iași în Paris și prezintă o listă cu proiectele pe care capitala Franței le pregătește. Lecturarea fantasmelor USR-istei seamănă cu autostrăzile suspendate ale lui Sorin Oprescu.

În esență deputata prezintă planurile primăriței din Paris, Anne Hidalgo:

– să construiască 650 de km de piste de biciclete
– să desființeze 72% din parcările de pe carosabil
– să lărgească trotuarele
– să interzică circulația mașinilor personale pe anumite străzi ce vor fi exclusiv destinate bicicliștilor, pietonilor și transportului în comun.

„Se poate și la Iași, dar nu cu un primar care se chinuie de 5 ani să lărgească o bucată de bulevard de 83 de metri în zona Facultăţii de Chimie. Parisul se pregătește prin reconfigurarea radicală a transportului pe principiul distanțării sociale.” arată Cosette Chichirău transformă Iași în Paris.

Ea face apologia primăriței din Franța pe care o consideră responsabilă și „cu viziune”. Sub haștag-ul #sepoateșilaiași, Chichirău sugerează că așa va face și ea dacă devine primar.

„De la 11 mai până la sfârșitul lunii va fi interzisă circulația în centrul Parisului pentru amenajarea de piste de biciclete și culoare pentru autobuze (roșu), eliminarea benzilor de staționare pentru lărgirea trotuarelor (albastru), străzi sau porțiuni de străzi vor deveni exclusiv pietonale (verde).” a postat deputata pe Facebook.

Cosette Chichirău va fi desemnată candidat USR – PLUS la viitoarele alegeri locale pentru primăria din Iași. Ea a candidat împotriva lui Dan Barna la ultimele alegeri interne din USR.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul